Τίρανα: Συγκρούσεις διαδηλωτών-αστυνομικών

Χιλιάδες οπαδοί, αλλά και ορισμένοι βουλευτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος εξακολουθούν να βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από το κτήριο της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, στα Τίρανα, και προσπαθούν να σπάσουν τον ισχυρό αστυνομικό κλοιό, προκειμένου να μπουν μέσα.

Από τις μέχρι στιγμής συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων έχουμε τον ελαφρύ τραυματισμό ενός αστυνομικού.

Η συγκέντρωση του πλήθους, στα Τίρανα, έγινε μετά την εκ νέου, χθεσινή, έκκληση του προέδρου του Σοσιαλιστικού
Κόμματος και απερχόμενου δημάρχου Τιράνων, Έντι Ράμα, και άλλων ηγετών της αντιπολίτευσης προς τους οπαδούς τους, να βγουν στους δρόμους προς υπεράσπιση της ψήφους τους.

Διαδηλώσεις αναμένονται και σε άλλες πόλεις της χώρας, αλλά σήμερα Πέμπτη οι οπαδοί του Σοσιαλιστικού Κόμματος κατευθύνθηκαν προς τα Τίρανα.

Στην πόλη της Καβάγια, περίπου 300 διαδηλωτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος έκλεισαν την εθνική οδό, που συνδέει τα Τίρανα με το νότο της χώρας.

Περίπου 2000 διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί στην πόλη του Φίερι για να ταξιδέψουν προς τα Τίρανα. Συγκέντρωση οπαδών του Σοσιαλιστικού Κόμματος υπάρχει αυτή την ώρα και στο Δυρράχιο και την Αυλώνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα