Το απεργιακό δελτίο

Συνεχίζεται και την Πέμπτη το κύμα απεργιών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το μέτρο της διαθεσιμότητας, με τη 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, η οποία αναμένεται να συνεδριάσει την ίδια ημέρα από κοινού με τις Ομοσπονδίες Εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα.

Η αναστάτωση στο χώρο της Υγείας συνεχίζεται έως και αύριο λόγω των πανελλαδικών κινητοποιήσεων

της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, ενώ την ίδια ημέρα ολοκληρώνεται και η 48ωρη απεργία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ, με αυτό τον τρόπο οι γιατροί «θα δηλώσουν την κατηγορηματική τους αντίθεση στη διάλυση του ΕΣΥ, τις εκκενώσεις νοσοκομείων, τις διαθεσιμότητες, τις ελλείψεις υλικών και τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ που σημαίνουν εκατοντάδες θανάτους συνανθρώπων μας».

Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν οι δάσκαλοι, οι δικαστικοί υπάλληλοι και οι αρχαιολόγοι, καθώς και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Ταυτόχρονα συνεχίζονται οι απεργίες της ΟΛΜΕ, η οποία αναμένεται να συνεδριάσει την Παρασκευή για το μέλλον των κινητοποιήσεών της.

Σε πενθήμερες κυλιόμενες απεργίες έχουν προχωρήσει από την περασμένη Δευτέρα και οι εργαζόμενοι στα Ασφαλιστικά Ταμεία, στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) και στις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας διαμαρτυρόμενοι για την ένταξη 618 υπαλλήλων σε καθεστώς κινητικότητας.

Μέχρι και την Παρασκευή απεργούν οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ και των ΤΕΙ, με αιχμή τη διαθεσιμότητα 1.500 εργαζομένων. Σε συμβολική αναστολή των διοικητικών λειτουργιών του έως και την Πέμπτη προχώρησε το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Εξάλλου, αύριο αναμένεται να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ από κοινού με τις Ομοσπονδίες των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα, ενώ το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου συγκαλείται το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ προκειμένου να αποφασίσει για την εξέλιξη των κινητοποιήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα