Το απόγευμα η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων

Με την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει στις έξι το απόγευμα η δεύτερη ημέρα της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Οι πληροφορίες φέρουν τον Αλέξη Τσίπρα να ετοιμάζει σκληρή επίθεση με αιχμή τις ιδιωτικοποιήσεις και την εφαρμογή του μνημονίου. Ωστόσο, μ' ενδιαφέρον αναμένεται και η ομιλία του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητήσει από την τρόικα την πρόβλεψη ρήτρας ύφεσης, ώστε να μην ζητούνται επιπλέον μέτρα, όταν οι αστοχίες του προϋπολογισμού οφείλονται σε επιδείνωση της οικονομίας. Κατά τις ίδιες πηγές αναμένεται να θέσει στην τρόικα και το θέμα της επιμήκυνσης του χρόνου εφαρμογής του μνημονίου.

Την ανάγκη να συμφωνηθεί από τώρα ένα γενικό πλαίσιο του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και του νέου επικαιροποιημένου μεσοπρόθεσμου προγράμματος, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη συνάντησή του το μεσημέρι με τους εκπροσώπους της τρόικα.

Εν τω μεταξύ, η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Αριστεράς, συγκεντρώνει 55% ποσοστό αποδοχής, σύμφωνα με τα αποτελέσματα  δημοσκόπησης της METRON ANALYSIS για τον Επενδυτή.
Keywords
Τυχαία Θέματα