Το φαινόμενο multiplex

Όλο και περισσότερο έδαφος, στους νέους κάτω των 25 ετών, χάνουν τα multiplex ή πολυσινεμά, που για αρκετά χρόνια κέρδιζαν το νεανικό σινεφίλ κοινό, απόρροια κι αυτό της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα.

Αιτία η τιμή του εισιτηρίου, η οποία, όπως λέει στον Αθήνα 9.84 και στη Βάνα Λυκομήτρου, ο γνωστός κριτικός κινηματογράφου Παναγιώτης Τιμογιαννάκης, αν και έχει πέσει, παραμένει υψηλή.

Τα multiplex απευθύνονται κυρίως σε νέους, οι οποίοι όμως έχουν χαμηλό χαρτζιλίκι κι αντιμετωπίζουν και το φαινόμενο της
ανεργίας, επισημαίνει ο κ. Τιμογιαννάκης και προσθέτει ότι «οι ιδιοκτήτες των κινηματογράφων, ή θα ρίξουν τις τιμές των εισιτηρίων, ή θα αναγκαστούν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους».

Άλλος ένας λόγος που τα πολυσινεμά χάνουν έδαφος, είναι η επιλογή των ταινιών που προβάλλουν, καθώς όπως υποστηρίζει ο κ. Τιμογιαννάκης, «για άγνωστο λόγο έχουν αποκλειστεί συγκεκριμένες κινηματογραφίες, όπως για παράδειγμα ο ιταλικός κινηματογράφος, ενώ προβάλλονται συνεχώς ταινίες του ίδιου ύφους, οι οποίες βρίσκονται και οι ίδιες σε φθίνουσα πορεία.
Keywords
Τυχαία Θέματα