Το Μάιο η συνάντηση με Παρκ Γκουέν Χι

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα συναντηθεί με την ομόλογό του, της Νότιας Κορέας, Παρκ Γκουέν Χι, στην Ουάσιγκτον στις 7 Μαΐου, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, καθώς η ένταση στην κορεατική χερσόνησο παραμένει σε υψηλά επίπεδα, εξ αιτίας των κλιμακούμενων απειλών της Βόρειας Κορέας.

«Καθώς γιορτάζουμε την 60ή επέτειο της συμμαχίας των Ηνωμένων Πολιτειών με τη Δημοκρατίας της Νότιας Κορέας, η επίσκεψη της προέδρου Παρκ θα αναδείξει το εύρος, και τη δύναμη της συμμαχίας μας » δήλωσε ο εκπρόσωπός
του Λευκού Οίκου. Ο Τζέι Κάρνει πρόσθεσε ότι η επίσκεψη της προέδρου της Νότιας Κορέας καταδεικνύει τους ισχυρούς οικονομικούς δεσμούς μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Δημοκρατίας της Κορέας καθώς και τους χρόνιους δεσμούς φιλίας των δύο λαών.

Οι συνομιλίες που θα έχει ο πρόεδρος Ομπάμα με την 61χρονη πρόεδρο Παρκ, την πρώτη γυναίκα αρχηγό κράτους στη Νότια Κορέα, θα περιλαμβάνουν, τον τρόπο αντιμετώπισης των συνεχιζόμενων απειλών από τη Βόρεια Κορέα, τη διμερή συνεργασία για την αποπυρηνικοποίηση της περιοχής, καθώς και οικονομικά θέματα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα