Το Μέλλον της Ευρώπης

Συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης διοργανώνουν η Αντιπροσωπεία της Κομισιόν στην Ελλάδα και το Γραφείο του Ευρωκοινοβουλίου στην Ελλάδα, στις 5μμ, στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης, στη Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση μιας εικοσαετίας από την καθιέρωση της Ευρωπαϊκής Ιθαγένειας και την
ανακήρυξη του έτους 2013 ως «Ευρωπαϊκό Έτος των Πολιτών».

Η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βίβιαν Ρέντινγκ θα συζητήσει με τους πολίτες και θα απαντήσει σε ερωτήσεις που αφορούν στο μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα θέματα που θα συζητηθούν σε δύο ενότητες είναι:
Κρίση και ανάγκες των πολιτών
Λύσεις και προοπτικές για το μέλλον της Ε.Ε.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα διεξάγεται ασύρματη ψηφοφορία (televoting) από το κοινό, ώστε να καταγραφούν οι τάσεις και να αποτυπωθούν αυτές στα συμπεράσματα της δημόσιας συζήτησης.

Οι ερωτήσεις που δεν θα μπορέσουν να συζητηθούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα απαντηθούν από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν ερωτήσεις μέχρι και το πέρας της εκδήλωσης στο www.citizensdialogue.gr και https://twitter.com/dialogosPoliton

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία αγγλικά/ελληνικά/αγγλικά.

H συζήτηση θα καλυφθεί ζωντανά από το δορυφορικό κανάλι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Ebs), την ΕΤ 3 και από περιφερειακά κανάλια όλης της χώρας.

Επίσης, θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω webstreaming από τη διεύθυνση http://webcast.ec.europa.eu/eutv/portal/index.html

Ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Keywords
Τυχαία Θέματα