Το πήρε η Τσέλσι

Ο Ρομάν Αμπαμοβιτς συνεχίζει να αλλάζει τους προπονητές σαν τα πουκάμισα, στο Λονδίνο όλοι περιμένουν την επιστροφή του Ζοσέ Μουρίνιο αλλά η Τσέλσι το... χαβά της. Πέρσι το Τσάμπιονς Λιγκ, φέτος το Γιουρόπα Λιγκ! Η αγγλική ομάδα νίκησε στον τελικό του Άμστερνταμ την Μπενφίκα με 2-1, χάρη σε γκολ του Ιβάνοβιτς στο 93'!

Εξαιρετική εμφάνιση από τους Πορτογάλους,

που κυριάρχησαν σε μεγάλο διάστημα του αγώνα, αλλά έχασαν το τρόπαιο με τον ίδιο τρόπο που ηττήθηκαν στο ντέρμπι τίτλου με την Πόρτο: στις καθυστερήσεις!


Όσο για την Τσέλσι; Για δεύτερη σερί σεζόν σηκώνει ευρωπαϊκή κούπα. Πέρσι το Τσάμπιονς Λιγκ με αντίπαλο την Μπάγερν Μονάχου, φέτος το Γιουρόπα Λιγκ κόντρα στην Μπενφίκα.

Η Μπενφίκα κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο πίεσε ασφυκτικά την Τσέλσι και σπατάλησε ευκαιρίες με τον Καρντόσο στο 2', με τον Ροντρίγκο στο 11' και στο 15' και με τον Γκαϊτάν στο 33'. Η Τσέλσι ανέβηκε κάπως μετά το μισάωρο και είχε καλές στιγμές με τον Όσκαρ στο 27' και με τον Λάμπαρντ στο 38'.Το δεύτερο 45λεπτο ήταν... καρμπόν με το πρώτο.

Με μία διαφορά: Η Τσέλσι σκόραρε κόντρα στη ροή του αγώνα! Η Μπενφίκα, η οποία είχε ακυρωθέν γκολ με τον Καρντόσο στο 51', απείλησε με τον Γκαϊτάν στο 50', με τον Σάλβιο στο 50' και στο 59' και βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Τόρες στο 60' (0-1)!

Οι «αετοί» πίεσαν, ισοφάρισαν στο 68' με πέναλτι του Καρντόσο και απείλησαν με τον Παραγουανό φορ στο 82', με τον Τσεχ να διώχνει σε κόρνερ.Ωστόσο, το παιχνίδι δεν είχε ολοκληρωθεί και το φινάλε ήταν μαγικό για την Τσέλσι, εφιαλτικό για την Μπενφίκα.

Ο Λάμπαρντ είχε σουτ στο δοκάρι στο 88', με τον Ιβάνοβιτς να γίνεται ο ήρωας του αγώνα, μιας και από δική του κεφαλιά στο κόρνερ του Μάτα «γράφτηκε» το 2-1, σκορ το οποίο έδωσε την κούπα στους Λονδρέζους. Οι οποίοι λίγο έλειψε να την «πατήσουν», μιας και ο Καρντόσο απώλεσε ανεπανάληπτη ευκαιρία στο 95'

!ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Αρτούρ, Αλμέιδα, Λουιζάο, Γκαράι (78' Ζαρντέλ), Πέρεζ, Μάτιτς, Σάλβιο, Μελγκαρέχο (66' Τζον), Ροντρίγκο (66' Λίμα), Καρντόσο.

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Αθπιλικουέτα, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Κόουλ, Νταβίντ Λουίζ, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Όσκαρ, Μάτα, Τόρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα