Τον Ιούνιο το 2ο Cuba Festival

Κουβανέζικη παράδοση και φιλοσοφία, είναι τα κύρια συστατικά που προσφέρει στο ελληνικό κοινό και φέτος το 2ο Cuba Festival, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Ιουνίου στον Boτανικό Live Stage.

Το διαφορετικό πολιτιστικό φεστιβάλ, με τους εκρηκτικούς χιπ- χοπ, λάτιν και σάλσα ρυθμούς, έρχεται στην Αθήνα
με «άρωμα» Κούβας για να «μυήσει» το αθηναϊκό κοινό στην Κουβανέζικη κουλτούρα και να μεταδώσει τον αυθορμητισμό και την alegría των Κουβανών.

Μετά την περσινή επιτυχία του 1ου Cuba Festival το οποίο κέρδισε την αγάπη του κόσμου και κατάφερε να παρασύρει όλους τους επισκέπτες του σε χορευτικούς ρυθμούς, φέτος το φεστιβάλ υποδέχεται τους εκρηκτικούς Cuban Beats All Stars, οι οποίοι θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στο κουβανέζικο συγκρότημα Orishas.

Οι Cuban Beats All Stars συνεχιστές των Orishas, θα αναλάβουν να «μυήσουν» το κοινό στη μουσική του αγαπημένου συγκροτήματος που διαλύθηκε πριν λίγα χρόνια.

Οι Orishas είναι το πρώτο κουβανέζικο συγκρότημα που κατάφερε να ενσωματώσει στο παραδοσιακό ρυθμό της σάλσα και της ρούμπα, ρυθμούς της ραπ και της χιπ- χοπ, έγιναν παγκόσμια γνωστοί και με έδρα την Ευρώπη έβγαλαν τέσσερα άλμπουμ, κέρδισαν δύο βραβεία grammy και περιοδεύοντας σε ολόκληρο τον κόσμο, ξεσήκωσαν το παγκόσμιο κοινό σε ασταμάτητο χορό.

Τρία από τα αρχικά μέλη του θρυλικού συγκροτήματος, (οι Vladimir Nunez-τύμπανα-, DJ Tillo, & Nelson Palacios -φωνή, βιολί, πιάνο και μπάσο) ένωσαν τη μουσική τους εμπειρία και σχημάτισαν τους Cuban Beats All Stars και παρουσιάζουν την εκρηκτική μουσική με τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Orishas.

Στο 2ο Cuba Festival θα συμμετέχουν επίσης οι : Odalis Palma, Baclava Cubano, Grupo Inle, Ivan Lopez, Mariela Nelson, Yoel Pereira, Miguel Angel Bautista, Dj Niko Marinou, Dj El General, Dj Acebes και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες.

Οι εκδηλώσεις του 2ου Cuba Festival θα ξεκινήσουν δυο εβδομάδες νωρίτερα - το Σάββατο 25 Μαΐου και το Σάββατο 1η Ιουνίου - όπου η γνωστή μουσικο-χορευτική κολεκτίβα Calles De Cuba θα ξεχυθεί στους δρόμους της Αθήνας με στόχο να παρασύρει το κοινό σε χορό με κουβανέζικους ρυθμούς και να δώσει μια «πρώτη γεύση» του κλίματος που θα κυριαρχεί το Σάββατο 8 Ιουνίου στον Βοτανικό Live Stage.

Οι συναυλίες των Cuban Beats All Stars είναι μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία που περιλαμβάνει εκπληκτικά κρουστά, δυναμικό μπάσο, δημιουργικές μίξεις αφροκουβανέζικης μουσικής με ηλεκτρόνικα, φρέσκες διασκευές των τραγουδιών των Orishas, τα οποία δημιουργούν μια συναρπαστική ατμόσφαιρα και ξεσηκώνουν με το ρυθμό και την μεταδοτική τους ενέργεια το κοινό.

Στο 2ο Cuba Festival θα υπάρχουν και παράλληλες εκδηλώσεις, εικαστικές εκθέσεις, Video προβολές, που θα μεταφέρουν την εικόνα από τη ζωή της σύγχρονης Κούβας και τελούν υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Κούβας.

Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει και η τιμή τους ανέρχεται στα 15 Euro, ενώ την ημέρα της συναυλίας, έχει καθοριστεί στα 20 Euro.

Σημεία προπώλησης:

Ticket Services (Πανεπιστημίου 39,Στοά Πεσμαζόγλου)

Ticket House (Πανεπιστημίου 42 ,εντός της στοάς)

Σε όλα τα καταστήματα Public

Enzzo de Cuba (Αγ. Παρασκευής 70-72, Μπουρνάζι-Περιστέρι)

Rock around the Cock (Χάλκης 1, Πλ. Πετρούπολης)

Εισιτήρια Online: www.ticketservices.gr και www.ticketpro.gr

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα