Τον Νοέμβριο οι αποφάσεις για Ελλάδα

Στη Σύνοδο Κορυφής στις 22 -23 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες, παρέπεμψε η Άνγκελα Μέρκελ για τις μελλοντικές αποφάσεις για την Ελλάδα. Στις κοινές της δηλώσεις με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, δήλωσε ότι «το Νοέμβριο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα συμφωνήσουμε την μακροχρόνια προοπτική
για τα επόμενα χρόνια». Σημείωσε ότι παράλληλα με τα μέτρα λιτότητας θα πρέπει να υπάρχουν και μέτρα ανάπτυξης. Ανοιχτή σε μία συζήτηση για το θέμα της επιμήκυνσης εμφανίζεται η καγκελάριος, όπως ανέφερε υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος. «Πολλά έχουν επιτευχθεί, υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος η οποία σημείωσε πως «ελπίζει και εύχεται η Ελλάδα να παραμένει στο ευρώ». Στις κοινές της δηλώσεις με τον Πρωθυπουργό μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, η κ. Μέρκελ χαρακτήρισε σημαντική την εκταμίευση της επόμενης δόσης, ζήτημα για το οποίο όμως παρέπεμψε στην έκθεση της τρόικας.

«Η έλευση της Γερμανίδας Καγκελαρίου στην Ελλάδα από μόνη της αλλάζει το κλίμα στις αγορές αλλά και την ψυχολογία στην οικονομία υπό συνθήκες οικονομικής ασφυξίας και δραχμοφοβίας» επεσήμανε σε συζήτηση του με δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά το τέλος σύσκεψης με Έλληνες και Γερμανούς επιχειρηματίες στο Χίλτον.

Ο κ. Σαμαράς είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη, τους οποίους ενημέρωσε  για τις επαφές με τη Γερμανίδα Καγκελάριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί αναμένεται να συναντηθούν εντός της εβδομάδας, προκειμένου να καταλήξουν σε οριστική συμφωνία για το νέο πακέτο των 13,5 δισ.
«Η επιμήκυνση είναι πάνω στο τραπέζι», δήλωσε  ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας. Απάντησε θετικά στο αν η εκταμίευση της επόμενης δόσης υπολογίζεται μέσα στο Νοέμβρη.

Πολύ θετικό χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ και μόνο το γεγονός της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους. Στη ΔΗΜΑΡ, έστρεψαν τα βέλη προς τον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον πως η πολιτική του μέριμνα είναι η ψηφοθηρία πάνω στις πληγές της χώρας και της κοινωνίας.

«Όσοι καλλιεργούσαν την εντύπωση ότι η επίσκεψη της κ. Μέρκελ θα σηματοδοτούσε κάτι διαφορετικό για τη χώρα, διαψεύστηκαν οικτρά. Το μόνο βέβαιο από το σημερινό επικοινωνιακό φιάσκο είναι πως τίποτα καινούργιο δεν ειπώθηκε, πέρα από την προτροπή της κ. Μέρκελ να συνεχίσουμε στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο, στο ίδιο λάθος», τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Το μόνο απτό και καθαρό συμπέρασμα που αξίζει να κρατήσει κανείς είναι ότι η μεν κ. Μέρκελ απλώς ευχήθηκε παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ παραπέμποντας με πείσμα στην υλοποίηση ενός προγράμματος για το οποίο όλοι συνομολογούν ότι δεν βγαίνει και είναι επώδυνο και υφεσιακό» σχολίασαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

«Η Μέρκελ επανέλαβε κυνικά ό,τι και η τρόικα και οι άλλοι ηγέτες της ΕΕ: Ότι πρέπει ο λαός να αποδεχτεί τις άγριες θυσίες που τον καταδικάζουν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση» επισημαίνει το ΚΚΕ.

Στην ολιγόωρη επίσκ
Keywords
Τυχαία Θέματα