Τραγωδία με μετανάστη στην Ισπανία

Ένας επίδοξος μετανάστης στην Ευρώπη, που προσπαθούσε να φθάσει στις ισπανικές αρχές βρήκε σήμερα τον θάνατο, ενώ άλλοι 14 Αφρικανοί συνεπιβάτες του διασώθηκαν, ανακοίνωσαν σήμερα οι ισπανικές λιμενικές αρχές, μία ημέρα μετά τον πνιγμό άλλων 11 μεταναστώνανοικτά του Μαρόκου.

Οι λιμενικέςαρχές έστειλαν ένα σκάφος για να διασώσουν τους 15 παράνομους μετανάστες, προτού αναγκασθούν να αποστείλουν κι ένα ελικόπτερο για να διασώσουν έναν από αυτούς, ο οποίος βρισκόταν «σε κακή κατάσταση», μεταφέροντάς τον έως τον λιμένα της Ταρίφα στην Ανδαλουσία, πρόσθεσαν οιίδιες πηγές.

«Οι υπηρεσίες

υγείας επιβεβαίωσαν τον θάνατό του», ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι μία ώρα αργότερα.

ΣτηνΤαρίφα, οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού υποδέχθηκαν με κουβέρτες τους διασωθέντες και προσπάθησαν να τους παρηγορήσουν μετά την ανακοίνωση τουθανάτου του συνεπιβάτη τους. Στη συνέχεια, οι επιβάτες του σκάφους μεταφέρθηκαν οδικώς σε κέντρο υποδοχής, ενώ η σορός του νεκρού διακομίστηκε στο ίδιο σημείο μέσα σε φέρετρο.

Χθες,τουλάχιστον 11 επίδοξοι μετανάστες, μεταξύ τους τρεις γυναίκες και δύο ανήλικοι, βρήκαν τον θάνατο από πνιγμό όταν ανετράπη το σκάφος τους ανοικτά της Αλ Χοσέιμα, στα βόρεια του Μαρόκου, σύμφωνα με ιατρικές πηγές και ΜΚΟ.

Από τους 34 μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική που επέβαιναν στο σκάφος, οι 10 βρήκαν τον θάνατο από πνιγμό, ενώ ένας υπέκυψε κατά τη διακομιδή του σε νοσοκομείο, ενώ άλλοι 12 επιβαίνοντες νοσηλεύονται μετά τη διάσωσή τουςαπό το μαροκινό ναυτικό, ανακοίνωσαν οι ίδιες πηγές. Οι άλλοι 11 επίδοξοι μετανάστες είναι σώοι.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα