Τρία κέντρα κράτησης μεταναστών στην Αττική

Τη δημιουργία τριών κέντρων κράτησης παράνομων μεταναστών στην Αττική ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός, μετά τα σχέδια που ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για τη δημιουργία, με διαδικασίες-εξπρές, παρόμοιων κέντρων σε κάθε περιφέρεια της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Την ίδια ώρα, δραματική η εικόνα στο κέντρο της Αθήνας. Οι αυτοψίες της Περιφέρειας Αττικής κατέγραψαν περισσότερους από 5.000 μετανάστες - στην πλειονότητά
τους παράνομους - να στοιβάζονται σε 500 εγκαταλειμμένα κτίρια της πόλης. Σε κάθε διαμέρισμα «φυτοζωούν» υπό άθλιες συνθήκες μέχρι και 100 μετανάστες, που πολλές φορές αναγκάζονται να νοικιάζουν έως 10 ευρώ ένα στρώμα για τον ύπνο μιας βραδιάς.

Εν τω μεταξύ, η οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα και έχει περιορίσει τον αριθμό θέσεων εργασίας έχει ωθήσει χιλιάδες μετανάστες να στραφούν στον εθελοντικό επαναπατρισμό, με τις αιτήσεις επαναπατρισμού λαθρομεταναστών να αγγίζουν τις 5.000 κυρίως από όσους προέρχονται από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και το Ιράκ. Μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2012 έγιναν περισσότεροι από 1.000 επαναπατρισμοί.
Keywords
Τυχαία Θέματα