Τσιπ γονιμότητας

Σε μία εποχή που όλα μπορούν να γίνουν ηλεκτρονικά, έρχεται ένα τσιπ για να μετρήσει... τη γονιμότητα του άντρα σας!

Η Loes Segerink, ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο του Twente στην Ολλανδία, ανέπτυξε ένα «τσιπ γονιμότητας» που είναι σε θέση να μετρήσει με ακρίβεια την συγκέντρωση του σπέρματος ενός ατόμου, καθώς και την κινητικότητα του.

Επιπλέον, η δοκιμή μπορεί να ληφθεί στο σπίτι, με την εκσπερμάτιση να γίνεται σε ένα πιο ιδιωτικό περιβάλλον, από τα παραδοσιακά δωμάτια στις κλινικές...

Αν και τα απλά τέστ στο σπίτι είναι ήδη εμπορικά διαθέσιμα, οι μετρήσεις συγκέντρωσης αφορούν μόνο το κατά πόσον η συγκέντρωση σπέρματος είναι πάνω ή κάτω από το όριο των 20 εκατομμυρίων. Ωστόσο η συγκέντρωση του σπέρματος ενός άνδρα, στα 19 εκατ. είναι σαφώς πιο γόνιμη από ότι ενός με 1 εκατομμύριο.

Η Segerink, η οποία θα παρουσιάσει την διδακτορική διατριβή της το Νοέμβριο, εξηγεί ότι μέσω ενός τσιπ θα είναι σε θέση να μετρήσει με ακρίβεια τον αριθμό των σπερματοζωαρίων και την κινητικότητά τους.

Για την ανάπτυξη αυτού του τσιπ, η Segerink συνεργάστηκε με την ερευνητική ομάδα του BIOS Lab-on-a-Chip  και με διάφορες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των PigGenetics, Lionix, και Blue4Green. Είναι τώρα εργάζεται προς την έναρξη μιας εταιρείας μέσω της οποίας θα μπορέσει να συνεχίσει την βελτιστοποίηση του τσιπ και της συσκευής   ανάγνωσής του για χρήση στην αγορά.

Πηγή: www.proho.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα