Τσίπρας: Επίθεση κατά της τρόικας

Επίθεση κατά της τρόικας εξαπέλυσε σήμερα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι «η επιμονή της τρόικας να ζητήσει υπογραφές πολιτικών ηγετών για τα νέα μέτρα του νέου μνημονίου, δεν είναι μόνο μια επιλογή προσβολής στα πολιτικά πρόσωπα και στο πολιτικό προσωπικό,
είναι μια επιλογή προσβολής στην ίδια τη δημοκρατία, αφού επιχειρούν να προδιαγράψουν προκαταβολικά και το αποτέλεσμα της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι όσο κι αν νομίζουν ότι θα ταπεινώσουν τη δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε, κάνουν μεγάλο λάθος. Ο ελληνικός λαός, πρόσθεσε, θα πάρει τα πράγματα στα χέρια του, είτε επιβάλλοντας την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, είτε ακυρώνοντας, στην πράξη, επιλογές, δεσμεύσεις και δανειακές συμβάσεις, που κάποιοι θα επιχειρήσουν να πράξουν και να υπογράψουν ερήμην του ελληνικού λαού.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ότι δεν είχε διαβάσει το Μνημόνιο , ο κ. Τσίπρας είπε ότι «αυτοί που τώρα, μας δηλώνουν ότι τάχα δεν διάβασαν το μνημόνιο και έστειλαν αδιάβαστη ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, πρόκειται για ανεύθυνους και για ανθρώπους που πια έχουν χάσει κάθε σοβαρότητα και δεν έχουν κανένα δικαίωμα να συνεχίζουν να εμπαίζουν τον ελληνικό λαό, πόσο μάλλον να παίρνουν σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον της χώρας και του».

Ο Αλ. Τσίπρας εξέφρασε τον προβληματισμό του για την κατάσταση στην δικαιοσύνη, ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου από τη Βουλή, κατά τη συνάντηση που είχε με τα προεδρεία των δικαστικών ενώσεων, επισημαίνοντας ότι η ποιότητας της δικαιοσύνης και της παρεχόμενης δικαιοσύνης είναι δείκτης της ομαλής λειτουργίας της δημοκρατίας και πρόσθεσε ότι «βλέπουμε το τελευταίο διάστημα ότι εντείνονται οι πιέσεις της εκτελεστικής προς τη δικαστική εξουσία».

Διαβεβαίωσε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τα δίκαια αιτήματα των δικαστών και σημείωσε την ανάγκη να υπάρξει διαφάνεια και στον χώρο της δικαιοσύνης.

Ο Χαρ. Αθανασίου, πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, δήλωσε ότι «η εκτελεστική εξουσία πρέπει να σέβεται την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και να την προστατεύει».

Απαντώντας δε σε ερώτηση σχετικά με επιθέσεις που δέχεται η δικαιοσύνη, ο κ. Αθανασίου είπε ότι είναι κρίσεις συγκεκριμένων ατόμων κατά της δικαιοσύνης και πρόσθεσε ότι οι ίδιοι θα έπρεπε πρώτοι να σέβονται το λειτουργικό τους ρόλο και τους διακριτούς ρόλους των εξουσιών.

   
Keywords
Τυχαία Θέματα