Τύμπανα πολέμου

Πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς στη Γάζα.

Με τα πέντε αυτά θύματα ανέρχεται σε 26 ο συνολικός αριθμός των νεκρών (23 Παλαιστίνιοι και 3 Ισραηλινοί) που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη την Τετάρτη με τη δολοφονία του επικεφαλής του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς, Άχμεντ Τζαμπάρι, της ισραηλινής επιχείρησης κατά των

παλαιστινιακών ενόπλων οργανώσεων στη Λωρίδα της Γάζας.

Παράλληλα πολλές χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα μπροστά από το τέμενος Αλ Άζχαρ στο Κάιρο για να διαμαρτυρηθούν κατά της ισραηλινής αεροπορικής επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας. "Στη Γάζα θα πάμε κατά εκατομμύρια, να γίνουμε μάρτυρες", "Με την ψυχή μας, με το αίμα μας, θα θυσιαστούμε για σένα Παλαιστίνη", φώναζαν οι διαδηλωτές στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου μετά την προσευχή της Παρασκευής.

"Αυτό είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε. Θα πρέπει να δείξουμε το θυμό μας στο Ισραήλ", δήλωσε ο Αιγύπτιος διαδηλωτής Άχμεντ Σελίμ.

Ως «κατάφωρη επίθεση εναντίον της ανθρωπότητας» κατήγγειλε την ισραηλινή επιχείριση στη Λωρίδα της Γάζας ο αιγύπτιος πρόεδρος Μοχάμαντ Μόρσι, προσθέτοντας ότι το Κάιρο «δεν θα εγκαταλείψει τη Γάζα», και ότι «η Αίγυπτος σήμερα δεν είναι η Αίγυπτος του χθες και οι Άραβες σήμερα δεν είναι οι Άραβες του χθες».

Ήδη ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός Εσάμ Καντίλ πραγματοποίησε σύντομη επίσκεψη στη Γάζα, όπου διαμήνυσε ότι  το Κάιρο δεν θα σταματήσει «τις προσπάθειες να επιτευχθεί ανακωχή».
 
Το Ισραήλ, οι δυνάμεις του οποίου ενισχύονται γύρω από τη Γάζα με ορατό το ενδεχόμενο χερσαίας επέμβασης, είχε αναφέρει πως θα ανέστειλε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Καντίλ υπό τον όρο να μην εκτοξευτούν ρουκέτες από τη Χαμάς, αλλά τελικά η κατάπαυση πυρός κατέρρευσε γρήγορα.

To μεσημέρι η Χαμάς ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε ρουκέτα εναντίον του Τελ Αβίβ, ενώ συχνά σημαίνουν οι σειρήνες συναγερμού στη μεγαλύτερη πόλη του Ισραήλ. Μετά τις διήμερες ισραηλινές επιχειρήσεις στη Γάζα και τις ρουκέτες της Χαμάς σε σημεία του Ισραήλ, έχουν χάσει τη ζωή τους 19 Παλαιστίνιους και 3 Ισραηλινοί.

Προηγούμενη είδηση εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα