Τζάμπολ ή λουκέτο αποφασίζει ο ΕΣΑΚΕ

Εντός της ημέρας αναμένεται -πιθανότατα- να ξεκαθαρίσει το τοπίο ως προς την έναρξη ή μη της Basket League ΟΠΑΠ, αφού ο κίνδυνος μετάθεσης της πρεμιέρας είναι κάτι παραπάνω από ορατός.

Η στάση της ΕΡΤ, η οποία στη διαπραγμάτευση με τον ΕΣΑΚΕ προτείνει μείωση του τηλεοπτικού

συμβολαίου σε ποσοστό που μετά και τη βελτιωμένη της πρόταση αγγίζει το 40%, προκαλεί οικονομικά «εμφράγματα» στην πλειοψηφία των ομάδων της Α1. Και το lock out μόνο απίθανο δεν πρέπει να θεωρείται, μέχρι να υπάρξει εξέλιξη τέτοια που να ικανοποιεί στοιχειωδώς τις απαιτήσεις των ομάδων, όχι για να βγάλουν κέρδος, αλλά για να καλύψουν ένα μόνο μικρό μέρος της συνολικής χασούρας... Από τις 180.000 ευρώ που πήραν πέρυσι οι ομάδες της Α1 με τα σημερινά δεδομένα θα πρέπει να πουν και... ευχαριστώ παίρνοντας 100.000 περίπου.
Είναι λοιπόν σαφές ότι η πρεμιέρα οδηγείται, σχεδόν με μαθηματική ακρίβεια προς αναβολή. Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα για το τζάμπολ και σε περίπτωση που δεν βρεθεί άμεσα λύση, το πρωτάθλημα δεν θα ξεκινήσει.

Η σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ αναμένεται να ρίξει φως στην υπόθεση, αφού θα υπάρξει και νέα επαφή με τη διοίκηση της ΕΡΤ, με την ελπίδα ότι αυτή τη φορά θα βρεθεί η χρυσή τομή.

Keywords
Τυχαία Θέματα