Βερολίνο επιφυλακτικό για ευρωομόλογο

Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελας Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι η δημιουργία ευρωομολόγων, την οποία θέλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, «δεν είναι ένα θαυματουργό φάρμακο» για την κρίση του χρέους.«Η γερμανική κυβέρνηση συμμερίζεται την πολύ διαδεδομένη άποψη ότι τα ευρωομόλογα δεν θα ήταν σήμερα ένα θαυματουργό φάρμακο», δήλωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζεται να προτείνει επισήμως την Τετάρτη τη δημιουργία τίτλων χρέους εγγυημένων από κοινού από τα κράτη μέλη της ευρωζώνης.

Ο
Ζάιμπερτ δήλωσε πως η Μέρκελ προκρίνει μια «πολιτική λύση» στην κρίση, η οποία περιλαμβάνει το να καταστεί «υποχρεωτικός» ο σεβασμός των κανόνων καλής δημοσιονομικής συμπεριφοράς.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως με τη δημιουργία ευρωομολόγων «δεν αντιμετωπίζονται οι ρίζες του κακού», δηλαδή η δημοσιονομική απειθαρχία.

 Το Βερολίνο δεν έκρυψε εξάλλου τις επιφυλάξεις του έναντι μιας άλλης ιδέας από τις Βρυξέλλες που διατυπώθηκε σε συνέντευξη της αντιπροέδρου της Επιτροπής Βίβιαν Ρέντινγκ: τη δημιουργία μιας ενιαίας έδρας στο ΔΝΤ για ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ.

«Πρέπει να μην λησμονούμε το γεγονός ότι το ΔΝΤ έχει μέλη κράτη και όχι νομικούς οργανισμούς», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Κοτχάους.
Keywords
Τυχαία Θέματα