Βομβαρδισμοί δίχως έλεος

Τρομακτικές εκρήξεις συγκλονίζουν σήμερα τις συνοικίες Μπάμπα Αμρ και Ινσάατ της συριακής Χομς, που βρίσκεται σε κλοιό πυρών για 20η μέρα. Οι επικοινωνίες έχουν τελείως διακοπεί, σύμφωνα με σύρους ακτιβιστές και μη κυβερνητικές οργανώσεις. «Η Μπάμπα Αμρ, καθώς και τμήμα της Ινσάατ βομβαρδίζονται από τις 7 το πρωί και βλήματα όλμου έπεσαν στη Χαλντιγέ», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Ραμί Αμπντελραχμάν, επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Ακούμε φοβερές εκρήξεις, τρομακτικές», δήλωσε ο Χάντι Αμπντάλα, ακτιβιστής της Γενικής Επιτροπής της Συριακής Επανάστασης.
«Οσο αυξάνεται η διεθνής καταδίκη, τόσο ενισχύονται οι βομβαρδισμοί...Σήμερα δεν κατορθώνουμε να έλθουμε σε επαφή με ακτιβιστές, ούτε μέσω Skype, ούτε μέσω Thuraya», διευκρίνισε ο σύρος ακτιβιστής. «Σήμερα συγκεντρώνουμε πληροφορίες εκτός των συνοικιών που βομβαρδίζονται, οι επικοινωνίες είναι τελείως κομμένες στο εσωτερικό», δήλωσε ο Ραμί Αμπντελραχμάν.

Χθες δύο δυτικοί δημοσιογράφοι, η Μαρί Κόλβιν, ανταποκρίτρια των Sunday Times και ο Ρεμί Οσλίκ, φωτορεπόρτερ του πρακτορείου IP3 Press σκοτώθηκαν στη Χομς κατά τον βομβαρδισμό του κτιρίου όπου διέμεναν και είχε μετατραπεί σε κέντρο Τύπου. Τρόπους για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός αναζητεί η διεθνής κοινότητα ώστε να μεταφερθεί επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια προς την πόλη, και κυρίως προς τη συνοικία Μπάμπα Αμρ, όπου βρίσκονται παγιδευμένοι χιλιάδες άνθρωποι.
Keywords
Τυχαία Θέματα