Βοσνία: Επίσκεψη κορυφής στο Βελιγράδι

Ο προεδρεύων της τριμερούς προεδρίας της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης και εκπρόσωπος των Σέρβων, Νεμπόισα Ραντμάνοβιτς και ο εκπρόσωπος των Μουσουλμάνων, Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς πραγματοποιούν επίσημη επίσκεψη στο Βελιγράδι, στη διάρκεια της οποίας θα συναντηθούν με την ηγεσία της Σερβίας.

Ο κ. Ραντμάνοβιτς, ο οποίος επισκέπτεται τη Σερβία μετά από πρόσκληση του προέδρου της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς δήλωσε ότι πηγαίνει στο Βελιγράδι με μήνυμα ειρήνης και συνεργασίας.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι στο Βελιγράδι δεν θα μεταβεί ο εκπρόσωπος

των Κροατών στην προεδρία της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, Ζέλικο Κόμσιτς, ο κ. Ραντμάνοβιτς απάντησε ότι "δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται λόγω ρητορικής, λόγω σκληρών λέξεων να διακόπτονται σχέσεις".

Ο προεδρεύων της τριμερούς προεδρίας της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης είπε ότι είναι η πρώτη διμερής επίσκεψη που πραγματοποιείται στη Σερβία σε μία πολύ δύσκολη στιγμή, αλλά πρόσθεσε ότι οι προσδοκίες είναι θετικές.

Αναφερόμενος στην τριμερή συνάντηση Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, Σερβίας και Τουρκίας που θα διεξαχθεί τον Μάιο στην Άγκυρα, ο κ. Ραντμάνοβιτς εξήρε το ρόλο της Τουρκίας στα Βαλκάνια.

Επιπλέον υπενθύμισε και την επιτυχημένη τριμερή συνεργασία Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, Κροατίας και Σερβίας.

Τα μέλη της προεδρίας της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης θα γίνουν δεκτά από τον πρόεδρο της Σερβίας, θα συναντηθούν με τον πρωθυπουργό Ίβιτσα Ντάτσιτς και τον πρόεδρο της Σερβικής Βουλής, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα