Βουλγαρία: Οικονομική ενίσχυση τον άλλο μήνα

Στο τέλος Απριλίου ή το αργότερο στις αρχές Μαΐου αναμένεται να καταβληθεί η πρώτη δόση της οικονομικής βοήθειας, συνολικού ύψους περίπου 20 εκ. ευρώ, στους πολίτες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, δήλωσε η αντιπρόεδρος της βουλγαρικής (υπηρεσιακής) κυβέρνησης Ντέγιανα Κονσταντίνοβα.

Η ίδια διευκρίνισε ότι η οικονομική βοήθεια θα δοθεί στους πολίτες μέσω προγραμμάτων απασχόλησης και πακέτων στήριξης των νοικοκυριών. Επίσης, μεγάλος αριθμός ιδιωτών και νοικοκυριών θα δικαιούται επίδομα θέρμανσης,

ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη στήριξη των οικογενειών που έχουν παιδιά με ειδικές δεξιότητες.

Τα συγκεκριμένα μέτρα που θα χρηματοδοτηθούν θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα έπειτα από διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, πρόσθεσε η κ. Κονσταντίνοβα.

Πρόσθεσε δε ότι το ποσό της οικονομικής βοήθειας θα προέλθει από τη μείωση των δαπανών των υπουργείων, αλλά και την αξιοποίηση κονδυλίων που προορίζονταν για την κατασκευή των αυτοκινητοδρόμων "Hemus" και "Maritsa".

Στις 7 Φεβρουαρίου 2013, το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε τη διάθεση επιπλέον ποσού 150 εκ. λέβα (περίπου 75 εκ. ευρώ) στο υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Δημοσίων Έργων. Από αυτό το ποσό, τα 71 εκ. λέβα (περίπου 35 εκ. ευρώ) προορίζονταν για την κατασκευή τμημάτων των αυτοκινητοδρόμων "Hemus" και "Maritsa". Σύμφωνα με ανάλυση του υπουργείου, ποσό περίπου 20 εκ. λέβα (10 εκ. ευρώ) από το ποσό που εγκρίθηκε τον Φεβρουάριο δεν είναι αναγκαίο, άμεσα, για τις εργασίες κατασκευής των δύο αυτοκινητοδρόμων το 2013 και γι' αυτό το λόγο μπορεί να διατεθεί για την υλοποίηση των δράσεων στήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Το υπουργείο διευκρίνισε ότι η διάθεση των κεφαλαίων στα προγράμματα στήριξης των οικονομικά αδύναμων δεν σημαίνει, σε καμία περίπτωση, ότι θα καθυστερήσει η κατασκευή των δύο αυτοκινητοδρόμων.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα