Βουλγαρία: Σε επίπεδα-ρεκόρ ο υδράργυρος

Σε επίπεδα-ρεκόρ κατέβηκε και πάλι, σήμερα, ο υδράργυρος σε 13 περιοχές της Βουλγαρίας, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι Βούλγαροι μετεωρολόγοι.

Μαζί με την «πρωταθλήτρια» στις αρνητικές θερμοκρασίες πόλη Κνέζα, στη βορειοδυτική Βουλγαρία, όπου ο υδράργυρος έχει "κολλήσει" στους -29 βαθμούς Κελσίου, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν σε πολλά ακόμη σημεία της βουλγαρικής επικράτειας.

Κλειστά παρέμειναν 450 σχολεία στη χώρα λόγω του πολικού ψύχους, αλλά και την αύξηση των κρουσμάτων γρίπης,
αφού όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του στη δημόσια ραδιοφωνία ο γενικός επιδημιολόγος της χώρας Ανγκέλ Κούνστεφ, κατά μέσο όρο στη Βουλγαρία καταγράφονται 140 κρούσματα ανά 10.000 άτομα.

Το εθνικό σύστημα τηλεφωνικής προειδοποίησης και άμεσης δράσης 112, το τελευταίο 24ωρο έλαβε συνολικά 32 κλήσεις για ανθρώπους που υπέφεραν από κρυοπαγήματα και άλλα προβλήματα υγείας εξαιτίας του ψύχους, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος του συστήματος Ντάνκα Νεντιάλκοβα.

Όπως είπε, πρόκειται κατά κύριο λόγο για ηλικιωμένα άτομα και για άστεγους, οι οποίοι έγιναν δεκτοί για νοσηλεία σε διάφορες κλινικές, είτε φιλοξενήθηκαν σε κοινωνικά ιδρύματα.

Στο μεταξύ, αυξημένη κατά 25% ήταν η προσέλευση ασθενών στην αρμόδια υπηρεσία παροχής πρώτων βοηθειών της Σόφιας, σύμφωνα με τη γιατρό υπηρεσίας, ενώ αυξημένη κατά 6% ήταν και η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας χθες, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Μάλιστα, η αρμόδια δημόσια επιχείρηση της Βουλγαρίας αναμένει ακόμη μεγαλύτερη αύξηση, σήμερα, με συνέπεια η κατανάλωση να προσεγγίσει την ποσότητα-ρεκόρ για τη χώρα των 154 εκ. κιλοβατωρών.
Keywords
Τυχαία Θέματα