Βροχές και κρύο

Μεταβολή παρουσιάζει από σήμερα ο καιρός, με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας, τις βροχές και τις καταιγίδες στα δυτικά, τα ΒΑ, και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές.

Σύμφωνα με το Δελτίο Πρόγνωσης Καιρού της ΕΜΥ, τα φαινόμενα που πρόσκαιρα θα είναι κατά τόπους έντονα, το βράδυ θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια.

Αναλυτική πρόγνωση
Μακεδονία,

Θράκη: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στα υπόλοιπα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και τοπικά θα είναι ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα, το απόγευμα και από τα βόρεια, βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο βαθμιαία 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις. Βαθμιαία θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Το απόγευμα στις νοτιότερες περιοχές τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα. Πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Άνεμοι: στα βόρεια βόρειοι 4 με 5 και από το απόγευμα 6 μποφόρ. Στα νότια, αρχικά νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι με την ιδία ένταση. Θερμοκρασία: από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες από το μεσημέρι βαθμιαία θα ενταθούν και τοπικά θα είναι ισχυρές. Άνεμοι: δυτικών διευθύνσεων 6 με 7 μποφόρ, που αργά το βραδύ θα στραφούν σε βορείους με την ιδία ένταση. Θερμοκρασία: από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες το απόγευμα στα Δωδεκάνησα τοπικά θα είναι ισχυρές. Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Στα νότια, δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ιδία ένταση. Θερμοκρασία: από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Τοπικές προγνώσεις
Αττική: νεφώσεις, όμως από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι: αρχικά ασθενείς και από το μεσημέρι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη: παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές από το μεσημέρι. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για τη Μ. Τρίτη 10-04-2012: Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάν

Keywords
Τυχαία Θέματα