«Υπάρχει χρόνος για το ειρηνευτικό σχέδιο»

Ο ειδικός απεσταλμένος του Αραβικού Συνδέσμου και των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία, Κόφι Άναν, δήλωσε σήμερα ότι δεν θα πρέπει να τεθούν όροι για τον τερματισμό της βίας στη χώρα αυτή, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι το ειρηνευτικό σχέδιο που έχει προταθεί για να σταματήσει η αιματοχυσία μετά από 13 μήνες συγκρούσεων εξακολουθεί να ισχύει.

"Στο ερώτημα αν το σχέδιο επιτυγχάνει ή αποτυγχάνει, πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ νωρίς για να πούμε ότι έχει αποτύχει. Το σχέδιο παραμένει στο τραπέζι", είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο αεροδρόμιο της επαρχίας Χατάι, στη νότια Τουρκία, όπου βρίσκεται

για να επισκεφθεί τους καταυλισμούς των Σύρων προσφύγων.

Ο Άναν ανέφερε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτει, ο συριακός στρατός αποσύρεται από ορισμένες περιοχές και κατευθύνεται σε άλλες, οι οποίες μέχρι στιγμής δεν είχαν μπει στο στόχαστρο. Κάλεσε όλες τις πλευρές να σταματήσουν τις συγκρούσεις, τονίζοντας ότι υπάρχει ακόμη χρόνος για να εφαρμοστεί το ειρηνευτικό σχέδιο.

"Έχουμε ακόμη χρόνο μέχρι τη 12η (Απριλίου) για να σταματήσει η βία", είπε, αναφερόμενος στη διορία που έχει τεθεί για την εφαρμογή του. Οι συγκρούσεις "συνεχίζονται εδώ και πολύ καιρό και ήρθε η ώρα να σταματήσουν και ο στρατός να επιστρέψει στα στρατόπεδα", τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα