Επικύρωσε τον νόμο

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών επικύρωσε τον νόμο για την αποφυγή του ανοίγματος του «δημοσιονομικού γκρεμού», που απομακρύνει τον κίνδυνο επιβολής αναγκαστικής λιτότητας στις ΗΠΑ.

Ο Μπαράκ Ομπάμα, που βρίσκεται σε διακοπές της Χαβάη, υπέγραψε τον νόμο με το «αυτόματο στυλό» , τη συσκευή αυτόματης αναπαραγωγής υπογραφής, που επιτρέπει την εξ αποστάσεως επικύρωση εγγράφων και την οποία ο αμερικανός πρόεδρος έχει χρησιμοποιήσει και κατά το παρελθόν.

Ο Μπαράκ Ομπάμα επικύρωσε ταυτόχρονα και τον νόμο για τον προϋπολογισμό

του Πενταγώνου για το 2013, ύψους 633 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο νέος αμυντικός προϋπολογισμός, εκτός της κάλυψης των αναγκών λειτουργίας των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, προβλέπει την ενίσχυση των οικονομικών κυρώσεων κατά του Ιράν, την αποδέσμευση πόρων για την χρηματοδότηαη του πολέμου στο Αφγανιστάν και την ενίσχυση της ασφάλειας των αμερικανικών διπλωματικών αποστολών ανά τον κόσμο.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υποστηρίζει ότι η χθεσινή συμφωνία που επικυρώθηκε από το Αμερικανικό Κογκρέσο δεν είναι αρκετή και επιμένει στην εκπόνηση ενός πλήρους σχεδίου οικονομικής εξυγίανσης.

Ειδικότερα σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις αν και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα μέτρα που έλαβε το Κογκρέσο προκειμένου να αποφευχθούν οι αυξήσεις στους φόρους και οι μεγάλες μειώσεις στις κρατικές δαπάνες, σημείωσε ότι θα πρέπει να γίνουν ακόμα περισσότερα προκειμένου να επιστρέψουν τα αμερικανικά δημόσια χρηματοοικονομικά σε τροχιά βιωσιμότητας χωρίς να προκληθεί βλάβη στην «εύθραυστη» οικονομική ανάκαμψη.

Την ίδια ώρα και ο οίκος αξιολόγησης Moody΄s προειδοποιεί πως χρειάζονται περισσότερα μέτρα από τις ΗΠΑ προκειμένου να αποτραπεί αρνητική αξιολόγηση του αξιόχρεού της.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα