Υπομνήματα από τους 18 υπόπτους

Έγγραφες εξηγήσεις κατέθεσαν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου οι δεκαοκτώ εμπλεκόμενοι στην υπόθεση των συμβάσεων προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος, ανάμεσα στον Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ) και της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) με τις εταιρείες «Hellas Power» και «Energa», που έχουν κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου για τη διάπραξη αδικημάτων.

Οι ερευνώμενες πράξεις, για τις οποίες η Εισαγγελέας κάλεσε σε ανωμοτί

κατάθεση τους 18 εμπλεκόμενους στην υπόθεση, ανάμεσα στους οποίους και κρατικοί υπάλληλοι, αφορούν τα κακουργηματικού βαθμού αδικήματα της απιστίας, της υπεξαίρεσης σε βάρος του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Η Εισαγγελέας διενεργεί για την υπόθεση των δύο παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος, προκαταρκτική εξέταση έπειτα από το πόρισμα του επικεφαλής εισαγγελέα της Αρχής Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματική Δραστηριότητα, που φαίνεται να διαπιστώνει ότι οι ελεγχόμενες εταιρείες «φυγάδευαν» κεφάλαια στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα της Αρχής φαίνεται να διαπιστώνεται πως οι δύο εταιρείες δεν απέδιδαν το τίμημα που εισέπρατταν από τους καταναλωτές στον ΔΕΣΜΗΕ και μετέφεραν τα χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία.

Οι εμπλεκόμενοι φέρονται να αρνούνται τις κατηγορίες για τις οποίες ελέγχονται. Οι εκπρόσωποι της «Energa», σύμφωνα με πληροφορίες, στα υπομνήματα που παρέδωσαν στην κ. Παπανδρέου υποστηρίζουν ότι όχι μόνο δεν υπήρξε επιλήψιμη επικοινωνία τους με τον ΔΕΣΜΗΕ, αλλά αντίθετα με τον φορέα υπήρξε έντονη αντιπαράθεση, η οποία έφτασε στο ΣτΕ. Φέρονται επίσης να τονίζουν ότι δεν οφείλουν κανένα ποσό στον ΔΕΣΜΗΕ και υποστηρίζουν πως ο φορέας τους οφείλει πάνω από 40.000.000 ευρώ. Τέλος επισημαίνουν ότι εξοφλήθηκε πλήρως η απαίτηση του Δημοσίου για το Ειδικό Τέλος Ακίνητης Περιουσίας και για άλλες οφειλές.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Υπομνήματα,ypomnimata