Εγκρίθηκε το πολυνομοσχέδιο

Με ονομαστική ψηφοφορία και την έγκριση της πλειοψηφίας της Βουλής (168 "Ναι", 123 "Όχι" και ένα "παρών") το πολυνομοσχέδιο με τις τελευταίες μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας, αποτελεί πλέον νόμο του κράτους, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισεκατομμυρίων της οικονομικής βοήθειας. Mένει πλέον η τυπική συναίνεση του Euro-working Group που συνεδριάζει το πρωί της

Μ. Δευτέρας. Κατά τη μαραθώνια συζήτηση που εξελίχθηκε σε αρκετά έντονους τόνους, κυριάρχησαν από τη μία η προσπάθεια του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να ικανοποιήσει τα αιτήματα των κυβερνητικών εταίρων, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, και από την άλλη η σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Έως και αργά το βράδυ ο κ. Στουρνάρας δεν σταμάτησε να κάνει δεκτές προσθήκες στο νομοσχέδιο που βασίζονταν στις εισηγήσεις των κυβερνητικών εταίρων, όπως την τροπολογία του ΠΑΣΟΚ για μείωση των εργοδοτικών εισφορών σε επιχειρήσεις που διατηρούν θέσεις εργασίας και την ολιγόμηνη πρόσληψη προσωπικού σε Δήμους και Περιφέρειες της χώρας, στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για την ενίσχυση των ανέργων.

Επίσης ο υπουργός Οικονομικών αποδέχτηκε και την πρόταση της ΔΗΜΑΡ για την ευνοϊκότερη μεταχείριση όσων βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας όσον αφορά την καταβολή του τέλους ακινήτων.

Σφοδρή εξάλλου υπήρξε η σύγκρουση μεταξύ Ευάγγελου Βενιζέλου και Αλέξη Τσίπρα, με τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει λόγο για κυβέρνηση “dealer” των αποκρατικοποιήσεων, που ξεπουλά τον εθνικό πλούτο στα τζάκια της διαπλοκής. Και πλεονάσματα στην οικονομία που θα πληρώσει ο λαός “με με αίμα δάκρυα και λεηλασία. Απαντώντας ο κ, Βενιζέλος κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι φαντάζεται τον εαυτό του ως Γκρίλλο ή Τσάβες της Ελλάδας επενδύοντας μάλιστα για αυτό στο τέλος του κόσμου.

Σε ένδειξη διαμαρτυρία για την οχλοβοή που επικρατούσε στην αίθουσα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατέβηκε από το βήμα και αποχώρησε από την αίθουσα μαζί με όλους τους βουλευτές του κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα