Ζητούν επιστροφή στην Ερμού

Νέο χώρο για το υπαίθριο κυριακάτικο παζάρι τους διεκδικούν τα μέλη του Σωματείου Ρακοσυλλεκτών Αθήνας-Πειραιά «Ο Ερμής».

Το παζάρι λειτουργούσε έως και τις 20 Μαΐου στη συμβολή της Ερμού με την Πειραιώς, στην Κορεατική Αγορά, απέναντι από το Γκάζι.

Τον τελευταίο μήνα μεταφέρθηκε επί της Ιεράς Οδού στον αριθμό 94, περιοχή, η οποία δεν φαίνεται να ικανοποιεί ιδιαίτερα τα μέλη του Σωματείου, οι οποίοι απευθύνθηκαν στις αρμόδιες Αρχές

ζητώντας να τους παραχωρηθεί ο χώρος από το Αρχαίο Νεκροταφείο (Κεραμεικός), στον πεζόδρομο της Ερμού έως και την αφετηρία των ΚΤΕΛ Αττικής, στο Θησείο.

Το ζήτημα απασχόλησε -εκτός ημερησίας διατάξεως- τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, όπου συζητήθηκε εκτενώς, χωρίς ωστόσο να ληφθεί κάποια απόφαση σχετικά με το χώρο διεξαγωγής του.

«Ρακοσυλλέκτες είμαστε. Δεν είμαστε ζητιάνοι. Ζούμε συλλέγοντας μικροαντικείμενα από τους κάδους. Ζητάμε να μας ακούσουν η κυβέρνηση, τα κόμματα, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και να συζητήσουμε μαζί τους για να βρούμε τη λύση. Αυτός ο χώρος που μας έδωσαν δεν μας εξυπηρετεί», δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Μουμίν Τζαχίτ στον Αθήνα 9.84 και στην εκπομπή «Metropolis» με τον Λεωνίδα Αντωνόπουλο.

Εν τω μεταξύ, σε σχετική ανακοίνωσή τους, υποστηρίζουν πως εάν δεν εισακουστούν, εξετάζουν το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων, με τη μορφή ειρηνικής πορείας στους δρόμους της Αθήνας, με τις τρίκυκλες μηχανές τους και τις οικογένειές τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα