Ζητούν τη δημιουργία ταμείου αποζημιώσεων

Τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού ταμείου που θα συσταθεί εκτάκτως προκειμένου να αποζημιωθούν οι ξένες γυναίκες που έχουν εμφυτεύματα στήθους από τη γαλλική εταιρεία PIP και οι οποίες δεν μπορούν να αποζημιωθούν στη χώρα τους ζήτησαν, σήμερα, οι δικηγόροι που εκπροσωπούν εκατοντάδες γυναίκες από την Αργεντινή.

Στη Γαλλία, οι αρχές έχουν συμβουλεύσει 30.000 γυναίκες που έχουν εμφυτεύματα στήθους της γαλλικής εταιρείας Poly Implant Prothese (PIP)
να τα αφαιρέσουν, αν και ακόμη δεν έχει αποδειχθεί ότι αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Οι εγχειρήσεις αφαίρεσης των εμφυτευμάτων θα χρηματοδοτηθούν από την εθνική υπηρεσία υγείας, αλλά όχι και αυτές αντικατάστασής τους.

Ωστόσο, σε πολλές άλλες χώρες, όπως στην Αργεντινή, δεν έχει προβλεφθεί κάποια οικονομική βοήθεια για την αφαίρεση των εμφυτευμάτων.

«Ζητάμε από το υπουργείο Υγείας και την Ευρωπαϊκή Ένωση τη δημιουργία ενός ταμείου αποζημίωσης των ξένων θυμάτων προκειμένου να επιτραπεί η αφαίρεση των εμφυτευμάτων τα οποία μπορεί να είναι επικίνδυνα», δήλωσε ο δικηγόρος Αρί Αλίμι που εκπροσωπεί 500 γυναίκες από την Αργεντινή στη Γαλλία.

Ο δικηγόρος πρότεινε το ταμείο να χρηματοδοτηθεί από τη φαρμακευτική βιομηχανία, τονίζοντας την ευθύνη της ΕΕ απέναντι στην αδυναμία των ευρωπαϊκών μηχανισμών, να ελέγξουν τα προϊόντα αυτά.
Keywords
Τυχαία Θέματα