Ένταση στην πύλη της Χαλυβουργίας μετά από αστυνομική επέμβαση

14:24 20/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Επέμβαση πραγματοποίησε η αστυνομία τα ξημερώματα μετά από εντολή εισαγγελέα για ν’ ανοίξει η πύλη του εργοστασίου της Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Κατά τη διάρκειά της, σημειώθηκαν επεισόδια με τους απεργούς εργαζόμενους που βρίσκονταν εκεί και φρουρούσαν την πύλη, στο πλαίσιο της εννιάμηνης απεργίας τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν εννιά προσαγωγές απεργών ενώ καταγγέλθηκαν και ορισμένοι τραυματισμοί χωρίς να καταγράφεται τίποτε σοβαρό. Μέσα στο εργοστάσιο φέρονται να κατάφεραν

να εισέλθουν περίπου 50 από τους εργαζόμενους που δήλωναν ότι θέλουν να δουλέψουν και η εκπρόσωπός τους, κ. Ελένη Καταβάτη, κατήγγειλε προπηλακισμούς από την πλευρά των απεργών.

Έξω από το εργοστάσιο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ αλλά και σημαντικός αριθμός απεργών και εργαζομένων από άλλους κλάδους που έσπευσαν να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους, και κατά διαστήματα επικρατεί μεγάλη ένταση.

Ο ΓΓ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μετάλλου, κ. Παντελής Παπαβασιλείου, κατήγγειλε προβοκάτσια και ότι τα ΜΑΤ χτύπησαν απεργούς και έκαναν συλλήψεις. Επίσης, τόνισε ότι τα ΜΑΤ φρουρούν διαρκώς το χώρο από το πρωί και κατήγγειλε ότι κάνουν χρήση χημικών κατά διαστήματα, μέσα στην μέση της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, όπου λόγω των εξελίξεων στη Χαλυβουργία έχουν σχηματιστεί ουρές αυτοκινήτων.

Ο κ. Παπαβασιλείου επανέλαβε ότι η απεργία δεν είναι παράνομη και συνεχίζεται καθώς ο ιδιοκτήτης της Χαλυβουργίας ήταν αυτός που απέρριψε σειρά προτάσεων εναλλακτικών που του κατατέθηκαν και εμφανίστηκε αδιάλλακτος, επιδιώκοντας ουσιαστικά να σταματήσει τη λειτουργία του εργοστασίου.
Ικανοποιημένος από την εξέλιξη φέρεται να είναι ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, με προσωπική παρέμβαση του οποίου, σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε εντολή για την αστυνομική επέμβαση, λίγες μόνο ώρες μετά τις πληροφορίες από το υπουργείο Εργασίας, που ήθελαν τη διαμεσολαβητική προσπάθεια του Υπουργού να παίρνει παράταση ολίγων ημερών προκειμένου να βρεθεί συμβιβαστική λύση.
Την αστυνομική επέμβαση κατήγγειλαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του, υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων : «Ζητάμε την άμεση απόσυρση των δυνάμεων των ΜΑΤ καθώς και την απελευθέρωση των συλληφθέντων απεργών. Ο αγώνας των χαλυβουργών συνεχίζεται μέχρι τη δικαίωσή του».

Το ΠΑΜΕ, σε ανακοίνωσή του, σημειώνει: «Από νωρίς το πρωί δυνάμεις καταστολής με εντολή της τρικομματικής κυβέρνησης έπιασαν δουλειά στη Χαλυβουργία προκειμένου να καταστείλουν τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών, συλλαμβάνοντας την περιφρούρηση των απεργών.»

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΜΕ καλούν, χωριστά, σε συγκέντρωση συμπαράστασης στους απεργούς στη Χαλυβουργία, στις 17.30 το απόγευμα, στην πύλη της Χαλυβουργίας.

Τη συμπαράστασή της στους εργαζομένους και απολυμένους της Χαλυβουργίας εξέφρασε με ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή, αναγνωρίζοντας τα δίκαιά αιτήματά τους και χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» την λήψη του οποιουδήποτε κατασταλτικού μέτρου σε βάρος του.

Keywords
Τυχαία Θέματα