59 χώρες στην Κυπριακή Ιστιοπλοϊκή Ολυμπιάδα

11:31 3/5/2013 - Πηγή: NewsBomb

Η καρδιά της Παγκόσμιας Ιστιοπλοΐας θα κτυπάει τον ερχόμενο Ιούλιο στην Κύπρο. Η ρήση δεν είναι πια σχήμα λόγου. Αποτελεί και πράξη.

Έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία η συμμετοχή αθλητών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Νέων “ISAF Youth Sailing World Championship” που θα διεξαχθεί στις 13-20 Ιουλίου 2013 στη Λεμεσό στη θαλάσσια

περιοχή του Ιστιοπλοϊκού Κέντρου του ΚΟΑ.

Με βάση τα στοιχεία που συγκέντρωσε η οργανωτική επιτροπή, 353 αθλητές από 59 (!) χώρες απ΄ όλον τον κόσμο έχουν δηλώσει συμμετοχή στη διοργάνωση, που και με βάση τους αριθμούς συμμετοχής, αποτελεί μιαν από τις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις που έχουν γίνει στην Κύπρο. Οι συμμετοχές έχουν οριστικοποιηθεί, αφού την περασμένη Τρίτη (30 Απριλίου) έληξε η διορία υποβολής των συμμετοχών.

Οι χώρες που θα συμμετέχουν στη διοργάνωση είναι: Πορτογαλία, Δανία, Γαλλία, Σουηδία, Ρωσία, Γερμανία, Ελβετία, Μεγάλη Βρετανία, Νέα Ζηλανδία, Νότιος Αφρική, Περού, Ελλάδα, Χιλή, Ιταλία, Εκουαδόρ, Ομάν, Ισραήλ, Μπαχάμες, Βερμούδες, Κορέα, Ιαπωνία, Καναδάς, Μάλτα, Σιγκαπούρη, Φινλανδία, Ολλανδία, Πολωνία, Ουκρανία, Λιθουανία, Κροατία, Πόρτο Ρίκο, Εσθονία, Ουγγαρία, Βραζιλία, Βέλγιο, Ολλανδικές Αντίλες, Αγ. Λουτσία, Αυστραλία, Μεξικό, Αργεντινή, Νορβηγία, Ηνωμένες Πολιτείες, Ουρουγουάη, Χονγκ Κόνγκ, Ινδία, Ταϊλάνδη, Ισπανία, Τσεχία, Αυστρία, Παραγουάη, Ιρλανδία, Τυνησία, Κολομβία, Σερβία, Μπαχρέιν, Σλοβενία, Μιανμάρ (Βιρμανία) και Κίνα.

Στο μεταξύ οι προετοιμασίες για το γεγονός συνεχίζονται με πυρετώδη ρυθμό σε μια προσπάθεια όπως η Κύπρος και ειδικότερα η κυπριακή ιστιοπλοΐα ανταποκριθεί στις δύσκολες απαιτήσεις που επιβάλλει ο ρόλος του οικοδεσπότη.

Η διοργάνωση των αγώνων τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λεμεσού Ανδρέα Χρίστου. Τη στηρίζουν ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού, ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, το Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λεμεσού, το Εμπορικό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο και το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίου Τύχωνα.

πηγη ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Keywords
Τυχαία Θέματα