B. Σόιμπλε:«Η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα»

16:24 1/3/2012 - Πηγή: NewsBomb

Ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε δηλώσεις του προσερχόμενος στο Eurogroup, τόνισε πως η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα αλλά ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς.

Μάλιστα ανέφερε πως το δεύτερο ελληνικό πακέτο δεν έχει αποφασιστεί και ότι είναι πολύ πρόωρο να μιλάμε για τρίτο.

Διαβάστε τις δηλώσεις του:

"Εάν πληρούνται οι όροι τότε μπορούμε να αποφασίσουμε σήμερα ότι μπορούμε να απελευθερώσουμε αυτά που χρειαζόμαστε, έτσι

ώστε να τεθεί η ανταλλαγή (ελληνικών ομολόγων) για την Ελλάδα και τους ιδιώτες πιστωτές σε μια τροχιά".

"Από αυτά που ακούω φαίνεται ότι η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα. Για το λόγο αυτό πιστεύω ότι θα κάνουμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά".

"Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ασχολείται με θέματα που αφορούν την ανάπτυξη. Αυτό αποτελεί το περιορισμένο καθήκον των υπουργών Οικονομικών που θα βοηθήσει την Ελλάδα να προχωρήσει μπροστά. Είναι μακρύς ο δρόμος. Εάν η Ελλάδα δεν είχε προβλήματα και ήταν σε μια καλή οικονομική κατάσταση τότε δεν θα ήμασταν εδώ".

Για το δεύτερο πακέτο διάσωσης:

Ελλάδα έχει δεσμευτεί σε μια σειρά μέτρων μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. Αυτός είναι ο όρος μας προκειμένου να κάνουμε το επόμενο βήμα με την συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών για την μείωση του συνολικού χρέους".

"Και αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο τότε μπορούμε να συμφωνήσουμε σε ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα, το οποίο θα έχει ως στόχο την ανάπτυξη, την εκλογίκευση των δημοσιονομικών και την επίτευξη της βιωσιμότητας του χρέους μέχρι το 2020".

"Βρίσκεται σε εξέλιξη (το πρόγραμμα). Το δεύτερο ελληνικό πακέτο δεν έχει αποφασιστεί...Είναι πραγματικά πολύ πρόωρο να μιλάμε για τρίτο".

Keywords
Τυχαία Θέματα