BFMTV: Ανησυχία για το αποτέλεσμα της κάλπης

22:49 6/5/2012 - Πηγή: NewsBomb

Το γαλλικό οικονομικό δίκτυο BFMTV χαρακτηρίζει «ανησυχητικά» τα πρώτα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα.

Ο επικεφαλής του πολιτικού τμήματος Ολιβιέ Μαζερόλ υπογράμμισε ότι το γεγονός ότι «η Ελλάδα μπορεί να περάσει σε περίοδο πολιτικής αστάθειας θα υποχρεώσει το νέο Γάλλο πρόεδρο να συνεργασθεί άμεσα με τη Γερμανίδα Καγκελάριο για να αποφασίσουν από κοινού για το πως θα αντιμετωπισθεί η κατάσταση».

«Οι εκλογές

στην Ελλάδα δείχνουν ότι οι χώρες στην Ευρώπη συνεχίζουν το δικό τους δρόμο και δεν περιμένουν τις γαλλικές εκλογές. Θα είναι σημαντικό για τον Γάλλο πρόεδρο να δραστηριοποιηθεί άμεσα και, όποιο κι είναι το αποτέλεσμα, η πρώτη επικοινωνία, αύριο αν όχι σήμερα, θα πρέπει να είναι με την Άνγκελα Μέρκελ», σημείωσε και η γνωστή δημοσιογράφος του καναλιού, Ρουθ Ελκριέφ.

«Ανοίγει μια νέα περίοδος συσχετισμού δυνάμεων με τη Γερμανία», εκτίμησε από την πλευρά του ο διευθυντής του τμήματος BFM Business, Φρανσουά Λανγκλέ: «Οι αγορές θα μετρήσουν το βαθμό προσχώρησης του νέου προέδρου στο δόγμα του Βερολίνου για μείωση του ελλείμματος μέσω αυστηρών δημοσιονομικών μέτρων λιτότητας. Θα μετρήσουν και θα αντιδράσουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα