Eπίθεση εξτρεμιστών σε πετρελαιαγωγό στο Νίγηρα

08:22 6/2/2012 - Πηγή: NewsBomb

Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για επίθεση εξρεμιστών η οποία προκάλεσε ζημιές και ανάφλεξη σε πετρελαιαγωγό στο Δέλτα του Νίγηρα .


Η Νιγηριανή εξτρεμιστική οργάνωση ΜΕND (Κίνημα για την Απελευθέρωση του Δέλτα του Νίγηρα) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση , η οποία έγινε το Σάββατο.

Να σημειωθεί πως ο πετρελαιαγωγός είναι ιταλικής ιδιοκτησίας. Σε ηλεκτρονικό μήνυμα που απέστειλε σε δημοσιογράφους, η οργάνωση απειλεί ότι θα διενεργήσει περισσότερες επιθέσεις εναντίον ξένων συμφερόντων στο Νίγηρα.

Η ιταλική εταιρεία

ENI, στην οποία ανήκει ο πετρελαιαγωγός, δεν έχει ακόμα προβεί σε ανακοινώσεις σχετικά με την επίθεση η οποία έγινε στην πολιτεία Μπαγέλσα, απ’ όπου προέρχεται ο Πρόεδρος της Νιγηρίας Γκούντλακ Τζόναθαν και όπου έχουν προγραμματιστεί εκλογές για την ανάδειξη κυβερνήτη το ερχόμενο Σάββατο.

Στο ηλεκτρονικό της μήνυμα η οργάνωση ΜΕND ανέφερε ότι η επίθεση ήταν «σχετικά ασήμαντη» αλλά αποτελεί ένδειξη του τι μέλλει γενέσθαι. Πρόσθεσε ότι μελλοντικές επιθέσεις της θα στοχεύσουν κυρίως επιχειρήσεις της Νοτίου Αφρικής.

Η ΜΕND καταγγέλλει τον Πρόεδρο της Νοτίου Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα για παρεμβατισμό στο «νόμιμο αγώνα για δικαιοσύνη στο Δέλτα του Νίγηρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα