F1: Η τάξη του 2012

Λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1, η FIA έδωσε στη δημοσιότητα την προσωρινή λίστα συμμετοχών για το 2012.

Εκτός από τις ομάδες, που δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη το line up των οδηγών τους η λίστα αυτή περιλαμβάνει τις αλλαγές στα ονόματα, που ζήτησαν (και πέτυχαν) οι 3 ομάδες και δέχτηκε η Επιτροπή F1. Έτσι έχουμε τη Lotus F1 Team

(αντί για Renaut), τηv Caterham F1 Team (αντί για Lotus) και τη Marussia F1 Team (αντί για Virgin).

Αλλαγές έχουμε επίσης και στα νούμερα των οδηγών. Στη McLaren ο Τζένσον Μπάτον πήρε το «Νο 3», καθώς στη βαθμολογία είναι πάνω από τον Λιούις Χάμιλτον (έχει το Νο 4).

Στη Mercedes GP, ο Μίκαελ Σουμάχερ κράτησε το «Νο 7» παρά το ότι στην τελική βαθμολογία είναι πίσω από τον Νίκο Ρόζμπεργκ που κράτησε το «Νο 8».

Μία θέση πιο κάτω είναι ο Κίμι Ραϊκόνεν (Lotus F1) (με το Νο 9). Εδώ η ομάδα δεν δήλωσε δεύτερο οδηγό, μία θέση, που όλοι θεωρούσαμε ότι έχει πιασμένη ο Βιτάλι Πετρόβ, προς το παρόν είναι ακόμα ανοιχτή.

Το πιο περίεργο είναι πως η Sahara Force India δεν έχει δηλώσει ακόμα οδηγούς. Ενώ δύο γκραν πρι πριν το τέλος της σεζόν γινόταν παρέλαση από το pit box της και οι Πολ Ντι Ρέστα και Νίκο Χούλκενμπεργκ θεωρούνται βέβαιοι, η ομάδα δεν έχει κάνει ακόμα δημόσιες ανακοινώσεις.

Χωρίς οδηγούς είναι οι Toro Rosso και Williams. Για την ιταλική ομάδα αυτό ήταν αναμενόμενο γιατί ο Χέλμουτ Μάρκο δεν έχει επιλέξει ποιους (δύο) από τους τέσσερις υποψήφιους θα βάλει στο μονοθέσιο του χρόνου. Η έκπληξη ήρθε από τη Williams, καθώς το όνομα του σίγουρου Πάστορ Μαλντονάντο δεν είναι στη λίστα.

Στην Caterham (πρώην Lotus) συμβαίνει το αντίθετο. Οι φήμες θέλουν τον Γιάρνο Τρούλι να φεύγει σίγουρα όμως το όνομα του Ιταλού είναι αυτό που έδωσε η ομάδα στη FIA, μαζί με του Χέικι Κοβαλάινεν.

Ως τώρα ούτε η HRT έχει δώσει ονόματα οδηγών, παρά την πανηγυρική ανακοίνωση του Πέντρο ντε λα Ρόσα πριν από μερικές ημέρες. Ακόμη πιο αξιοπερίεργο είναι ότι η ομάδα δεν έχει δηλώσει ούτε τον κατασκευαστή κινητήρων, που ως τώρα ξέρουμε πως θα είναι η Cosworth.


Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την πλήρη λίστα όπως την έδωσε στη δημοσιότητα η FIA:

RED BULL RACING Red Bull Racing Renault

1. Σεμπάστιαν Φέτελ 2.Μαρκ Βέμπερ

VODAFONE MCLAREN MERCEDES McLaren Mercedes

3. Τζένσον Μπάτον 4. Λιούις Χάμιλτον

SCUDERIA FERRARI Ferrari

5. Φερνάντο Αλόνσο 6. Φελίπε Μάσα

MERCEDES GP PETRONAS F1 TEAM Mercedes

7. Μίκαελ Σουμάχερ 8.Νίκο Ρόζμπεργκ

LOTUS F1 TEAM Lotus Renault

9.Κίμι Ραϊκόνεν 10. (Δεν έχει ανακοινωθεί)

SAHARA FORCE INDIA F1 TEAM Force India Mercedes

11. (Δεν έχει ανακοινωθεί) 12. (Δεν έχει ανακοινωθεί)

SAUBER F1 TEAM Sauber Ferrari

14. Καμούι Κομπαγιάσι 15. Σέρτζιο Πέρεζ

SCUDERIA TORO ROSSO STR Ferrari

16. (Δεν έχει ανακοινωθεί) 17. (Δεν έχει ανακοινωθεί)

AT&T WILLIAMS Williams Renault

18. (Δεν έχει ανακοινωθεί) 19. (Δεν έχει

Keywords
Τυχαία Θέματα