Fed: Η νομισματική πολιτική δεν ήταν αρκετά επιθετική

Η πολιτική της Federal Reserve δεν ήταν όσο επιθετική έπρεπε στην αρχή της κρίσης, δήλωσε ο πρόεδρος της Federal Bank of New York, William Dudley.


Όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο Dudley σε ομιλία του στη Νέα Υόρκη σημείωσε πως αν και η νομισματική πολιτική ήταν αρκετά επιθετική βάσει των ιστορικών

δεδομένων, ήταν λιγότερο ισχυρή λόγω της κρίσης του στεγαστικού κλάδου ο οποίος είναι ένας από τους πρωτεύοντες διαύλους μέσω των οποίων τα χαμηλά επιτόκια επηρεάζουν την οικονομία.

Η στήριξη της οικονομίας από τα χαμηλά επιτόκια επίσης ήταν ασθενής καθώς λιγότεροι καταναλωτές προχώρησαν σε δαπάνες, ενώ παράλληλα δέχθηκαν πλήγμα και οι αποταμιευτές.

Ο Dudley τόνισε πως οι παραπάνω λόγοι τον οδήγησαν στο να υποστηρίξει τον πιο επιθετικό τρίτο γύρο ποσοτικής χαλάρωσης που υιοθέτησε η Fed τον περασμένο μήνα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι προοπτικές οικονομίας «παραμένουν κάπως δυσοίωνες» ενώ πρόσθεσε πως παρά τα σημάδια βελτίωσης η Fed δεν θα απαντήσει βιαστικά μέχρι να είναι σίγουρη πως η ανάκαμψη έχει εξασφαλιστεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα