Καταργούνται συγκεκριμένα επιδόματα για τους αιτητές πολιτικού ασύλου

15:34 15/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι αιτητές πολιτικού ασύλου δεν θα είναι πλέον στο νόμο για το δημόσιο βοήθημα, δήλωσε ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης και πρόσθεσε ότι υπάρχει δέσμευση από πλευράς του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ότι εντός της εβδομάδας θα κατατεθεί στα κόμματα το νέο σχέδιο για το δημόσιο βοήθημα.

Ανακοίνωσε, παράλληλα, ότι απόψε θα πραγματοποιηθεί ενδοτμηματική σύσκεψη στο Υπουργείο Εργασίας για το θέμα του σχεδίου για το δημόσιο βοήθημα.

Ανέφερε, επίσης, ότι από το νέο χρόνο καταργούνται το επίδομα

δίαιτας και το επίδομα για πάνες ακράτειας.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή, μετά το τέλος της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, ο κ. Περδίκης είπε ότι σήμερα είχαν ενώπιον τους να εγκρίνουν ένα πολύ σημαντικό ποσό για τα επιδόματα των αιτητών πολιτικού ασύλου, που ανέρχεται στις 900 χιλιάδες περίπου.

«Για ακόμα μια φορά ζητήσαμε από το Υπουργείο Εργασίας να μας δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την από δυόμιση χρόνια τώρα εξαγγελθείσα από την Υπουργό Εργασίας, αλλά ποτέ υλοποιηθείσα εξαγγελία για την τροποποίηση, τον εκσυγχρονισμό του σχεδίου για το δημόσιο βοήθημα. Το νέο και η είδηση που προέκυψε σήμερα είναι ότι απόψε πραγματοποιείται σύσκεψη στο Υπουργείο Εργασίας ενδοτμηματική και υπάρχει η δέσμευση από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Εργασίας ότι εντός της εβδομάδας θα κατατεθεί στα κόμματα το νέο σχέδιο για το δημόσιο βοήθημα, το οποίο θα λύσει, ελπίζουν, και το πρόβλημα που προέκυψε με τα ψηλά επιδόματα των αιτητών πολιτικού ασύλου και άλλες τρύπες που έχει το όλο σύστημα με αποτέλεσμα να έχει τεθεί στο στόχαστρο και της Τρόικας», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Περδίκης είπε ότι οι αιτητές πολιτικού ασύλου δεν θα είναι πλέον στο νόμο για το δημόσιο βοήθημα.

Ανέφερε, επίσης, ότι τερματίζεται το επίδομα δίαιτας, το οποίο δινόταν σε άτομα τα οποία είχαν ανάγκη από ειδική διατροφή και πληρώνονταν ένα ειδικό επίδομα για να μπορούν να αγοράζουν τρόφιμα ειδικής διατροφής.

Αυτό, συνέχισε, γινόταν χωρίς καμία έρευνα αγοράς και στοίχιζε στο κράτος περίπου ένα εκατομμύριο το χρόνο. «Είναι μέσα στις αναγκαίες εξοικονομήσεις. Καταργείται από το νέο χρόνο, όπως καταργείται και το επίδομα για πάνες ακράτειας», πρόσθεσε.

Ο κ. Περδίκης είπε ότι κάτω από τη συνεχή πίεση της Βουλής και μετά από την πίεση που προέκυψε από το μνημόνιο και την Τρόικα, «επιτέλους αυτή η πολιτεία αποφασίζει να εκσυγχρονίσει και να εκλογικεύσει τη διαδικασία του δημοσίου βοηθήματος».

«Εμείς θέλουμε να χαιρετίσουμε αυτή την ενέργεια, έστω και καθυστερημένη ενέργεια. Στοίχισαν πάρα πολλά εκατομμύρια στο κράτος, εκροές σε ανθρώπους που προφανώς δεν τις χρειαζόντουσαν. Ήταν μια ληστεία των δημόσιων οικονομικών, εις βάρος άλλων ανθρώπων που πραγματικά τα χρειάζονταν. Ελπίζω να γίνει πραγματική στόχευση αυτών των επιδομάτων μέσα από το νέο νομικό πλαίσιο, ούτως ώστε να σταματήσει αυτή η διαδικασία της καταλήστευσης των οικονομικών του κράτους από ανθρώπους που δεν έχου

Keywords
Τυχαία Θέματα