Αυστρία: Στήριξη στην προεδρία της Κύπρου

Τη στήριξη της κυπριακής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να περάσουν στη φάση εφαρμογής οι προτάσεις της Συνόδου Κορυφής του Ιουνίου, εξέφρασε ο Αυστριακός υφυπουργός Εξωτερικών, Βόλφγκανγκ Βάλντνερ, σε δηλώσεις του στις Βρυξέλλες.


Όπως παρατήρησε, η εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, αποτελεί ένα σημαντικό εγχείρημα, για να διαμηνυθεί αποφασιστικά στις χρηματαγορές πως η Ευρώπη

είναι ικανή να δράσει και θα σταθεροποιήσει το ευρώ και την ευρωζώνη.

Σύμφωνα με τον Αυστριακό υφυπουργό Εξωτερικών, το πρόγραμμα της κυπριακής προεδρίας στην ΕΕ επικεντρώνεται στις τρέχουσες προκλήσεις στον οικονομικό και στο δημοσιονομικό τομέα και θα καταβάλλει προσπάθειες για μια αποτελεσματικότερη και αειφόρο Ευρώπη. Επιπλέον, στοχεύει σε μια Ευρώπη κοντά στους πολίτες της, αλληλέγγυα και με κοινωνική συνοχή, όπως και στην ανάδειξη του ρόλου της Ευρώπης στον κόσμο.

Κατά την άποψή του, για την Αυστρία είναι ιδιαίτερα σημαντικό η Ευρώπη να παραμείνει ένας αξιόπιστος εταίρος για την ευρωπαϊκή προοπτική των γειτόνων της στη Νοτιανατολική Ευρώπη και για το λόγο αυτό η Βιέννη ζήτησε από την κυπριακή προεδρία στην ΕΕ να διατηρηθεί η κοινοτική διεύρυνση με τις βαλκανικές χώρες ως ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της ευρωπαϊκής πολιτικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα