Αίγυπτος: Δεν ήταν ο στρατιωτικός ηγέτης της Αλ Κάιντα

Ο άνδρας που συνέλαβαν οι αιγυπτιακές αρχές στο αεροδρόμιου του Καΐρου δεν είναι τελικά ο στρατιωτικός ηγέτης της Αλ Κάιντα, Σάιφ αλ Άντελ, όπως αρχικά πίστευαν οι υπηρεσίες ασφαλείας.

Οι αιγυπτιακές υπηρεσίες ασφαλείας ανακοίνωσαν νωρίτερα ότι συνέλαβαν το ανώτερος στέλεχος της Αλ Κάιντα, ο οποίος μετά το θάνατο του Μπιν Λάντεν

είχε αναλάβει προσωρινά την ηγεσία όλων των σκελών του τρομοκρατικού δικτύου.

Ο άνδρας, που έφτασε στο Κάιρο από το Πακιστάν μέσω του Ντουμπάι, με πτήση της εταιρείας Emirates, «καταζητείται εξαιτίας των δεσμών του με την οργάνωση αλ Τζιχάντ. Δεν πρόκειται για τον Σάιφ αλ Άντελ», ανακοίνωσε μία πηγή από τις αιγυπτιακές υπηρεσίες ασφαλείας.

Δημοσιογράφοι που ήταν παρόντες στη σύλληψη στο αεροδρόμιο είχαν ακούσει τον άνδρα αυτόν να ισχυρίζεται ότι πρόκειται για λάθος εξαιτίας της συνωνυμίας του με τον αλ Άντελ, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Μοχάμεντ Μεκάουι, όπως και το όνομα του συλληφθέντα.

Ο Αιγύπτιος αλ Άντελ κατηγορείται από τις αρχές στις Ηνωμένες Πολιτείες για ανάμειξη στις βομβιστικές επιθέσεις του 1998 στις αμερικανικές πρεσβείες στην Αφρική, στο Ναϊρόμπι και στο Νταρ ες Σαλάμ. Έχει επικηρυχθεί για 5 εκατ. δολάρια.

Ο αλ Άντελ, πρώην αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων στο στρατό της Αιγύπτου, φέρεται, σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, να είχε εκπαιδεύσει μαχητές της Αλ Κάιντα στο Αφγανιστάν, στο Πακιστάν και στο Σουδάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα