Αλ. Παπαρήγα: Αποφασισμένη να τσακίσει τον λαό η κυβέρνηση

Το μεγάλο «όχι» του λαού στις αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις πρέπει να γίνει «όχι» συνολικά κατά του συστήματος, της κυβέρνησης και των κομμάτων που στηρίζουν την Ε.Ε. και το ΔΝΤ υπογράμμισε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις, η κυρία Παπαρήγα κάλεσε το λαό να μην παρασύρεται, καθώς «ο συσχετισμός στο κοινοβούλιο παραμένει εξαιρετικά αρνητικός και πρέπει να

αλλάξει με τους αγώνες και την ψήφο».

Η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε ότι το νέο μνημόνιο ψηφίστηκε μεν, αλλά με σοβαρές απώλειες σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, κάτι που, όπως είπε, αποτελεί απόδειξη της λαϊκής πίεσης και της δύναμης του εργατικού, λαϊκού κινήματος.

Απέναντι στο λαό, υπογράμμισε η κ. Παπαρήγα, παραμένει η Ε.Ε. και μία κυβέρνηση αποφασισμένη με κάθε μέσο «να τσακίσει το λαό και να διασφαλίσει την εφαρμογή της πτώχευσης του, ικανοποιώντας τους πιστωτές και τους κεφαλαιοκράτες της χώρας», ενώ «η συμφωνία που υπέγραψαν, δεσμεύει κάθε επόμενη κυβέρνηση, ανεξάρτητα της σύνθεσης της μετεκλογικά.

Την ίδια ώρα, σημείωσε, ο συσχετισμός στο κοινοβούλιο παραμένει εξαιρετικά αρνητικός, καθώς το «πολυάριθμο όχι που βγήκε στη χθεσινή ψηφοφορία δεν είναι ενιαίο, δεν έχει ενιαία αφετηρία αντίθεσης και προ πάντων δεν έχει ενιαία κατεύθυνση διεξόδου».

Keywords
Τυχαία Θέματα