Επικυρώθηκε η συμφωνία Cyta-Λιβάνου για το υποθαλάσσιο καλώδιο

15:22 13/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τη συμφωνία κατασκευής υποθαλάσσιου καλωδιακού συστήματος οπτικών ινών, επικύρωσαν σήμερα Cyta και Υπουργείο Τηλεπικοινωνιών του Λιβάνου. Οι δύο φορείς θα κατασκευάσουν το υποθαλάσσιο καλωδιακό σύστημα οπτικών ινών EUROPA μεταξύ της Κύπρου και του Λιβάνου, παρέχοντας ποιοτικές διαβατικές τηλεπικοινωνιακές εφαρμογές στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Μιλώντας κατά την τελετή επικύρωσης

της συμφωνίας, ο Πρόεδρος του ΔΣ της Cyta Στάθης Κιττής εξέφρασε την εκτίμηση και ικανοποίηση του Συμβουλίου για τη βούληση του Υπουργείου Τηλεπικοινωνιών του Λιβάνου να συνεργαστεί με τη Cyta για τη δημιουργία μιας τηλεπικοινωνιακής γέφυρας μεταξύ του Λιβάνου και της Ευρώπης.

«Είναι τιμή μας που έχουμε την ευκαιρία να συνδράμουμε στις διεθνείς υποδομές τηλεπικοινωνιών του Λιβάνου, οι οποίες θα επιτρέψουν στο Υπουργείο Τηλεπικοινωνιών να ικανοποιήσει τις διευρυμένες ανάγκες και τους επιχειρηματικούς στόχους του λαού και των επιχειρήσεων της χώρας με την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών, με τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων σε ανταγωνιστικές τιμές, και με την παροχή πρώτης ποιότητας αξιόπιστων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών», είπε ο κ. Κιττής.

Κάνοντας αναδρομή στις μακροχρόνιες εταιρικές σχέσεις μεταξύ Cyta και Υπουργείου Τηλεπικοινωνιών του Λιβάνου, ο κ. Κιττής αναφέρθηκε στη εγκατάσταση το 1975 του υποθαλάσσιου καλωδίου ADONIS, το οποίο αντικαταστάθηκε το 1994 με το καλώδιο CADMOS.

«Η Cyta», σημείωσε ο κ. Κιττής, «πάντα θεωρούσε το Υπουργείο Τηλεπικοινωνιών του Λιβάνου ως ένα από τους σημαντικότερους στρατηγικούς εταίρους της στην περιοχή. Ως εκ τούτου», συνέχισε, «εκφράζω τη μεγάλη μας ικανοποίηση και τιμή για την πρόοδο της σημερινής συμφωνίας για την εγκατάσταση ενός υποθαλάσσιου καλωδιακού σύστημα οπτικών ινών μεταξύ του Λιβάνου και της Κύπρου, του συστήματος EUROPA».

Ο κ. Κιττής ανέφερε επίσης ότι η Cyta προσβλέπει στη συνάντηση μεταξύ του Λιβάνιου Υπουργού Τηλεπικοινωνιών Nicolas Sehnaoui και του Κύπριου Υπουργού Συγκοινωνιών και Εργων Ευθύμιο Φλουρέντζου, η οποία θα ενδυναμώσει περαιτέρω τις σχέσεις μεταξύ Cyta και Υπουργείου Τηλεπικοινωνιών και γενικότερα τις σχέσεις Κύπρου-Λιβάνου.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Τηλεπικοινωνιών του Λιβάνου Nicolas Sehnaoui εξέφρασε αρχικά την ικανοποίηση του για την εδώ παρουσία του και τη συμφωνία που επιτεύχθηκε.

«Θεωρούμε και εμείς πως είμαστε στρατηγικός συνέταιρος της Cyta και πιστεύω ότι οι δύο χώρες μπορούν να αποκτήσουν πλεονέκτημα με την υιοθέτηση στρατηγικών σχεδίων, όπως αυτό του συστήματος EUROPA”, είπε.

Ο κ. Sehnaoui εκτίμησε ότι οι διαπραγματεύσεις πήγαν καλά, αν και όπως είπε, έμειναν λίγα σημεία που χρειάζονται να ολοκληρωθούν. Πρόσθεσε πως η συμφωνία πρέπει να περάσει και από το Υπουργικό Συμβούλιο του Λιβάνου ώστε θεωρηθεί έγκυρη.

Καταλήγοντας, ο Λιβάνιος Υπουργός είπε ότι η διαχείριση των σχέσεων με την Cyta ως στρατηγικού εταίρου παρά ως εμπορικού είναι σωστή, σημειώνοντας ότι οι ομάδες από τους δύο φορείς είχαν καρποφόρες συζητήσ

Keywords
Τυχαία Θέματα