Αποφασιστικοί εισαγγελείς

Εάν πράγματι η Ελλάδα θέλει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα διαφθοράς, διαπλοκής και οικονομικού εγκλήματος που την κατατρύχει, η Πολιτεία οφείλει να προκρίνει τη συγκρότηση μιας ομάδας επίλεκτων, «αδιάφθορων» εισαγγελέων και να τους δώσει κάθε συνδρομή προκειμένου να καθαρίσουν την «κόπρο του Αυγεία».

Οι υποθέσεις

Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Εάν μελετήσουμε τις υποθέσεις που είχαν αναλάβει οι εισαγγελείς, Πεπόνης και Μουζακίτης, θα καταλάβουμε πολύ περισσότερα από αυτά που στην επικαιρότητα έχουν μέχρι στιγμής

προκύψει. Εν συντομία οι υποθέσεις αυτές είναι:

-Μεγαλοφειλέτες του Δημοσίου

-Ύποπτες δανειοδοτήσεις από τράπεζες σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

-Σκάνδαλο υποβρυχίων

-Καταγγελίες για καθυστέρηση στην επιβολή προστίμων σε εμπλεκόμενους στο λαθρεμπόριο καυσίμων από το ΣΔΟΕ

-Καταγγελίες για λάδωμα εφοριακών

- Τα παιχνίδια με τα CDS και ποιες off shore εμπλέκονται σε αυτά

-Καταγγελίες για το φούσκωμα του ελλείμματος το 2009, από την Ελληνική και Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, που οδήγησαν τη χώρα στα Μνημόνια και την άμεση επιτροπεία της Τρόικας.

Οι διαδρομές

Όπως γίνεται πολύ εύκολα κατανοητό η έρευνα των δύο εισαγγελέων του οικονομικού εγκλήματος στα θέματα αυτά. Θα μπορούσαν να φθάσουν πολύ μακριά. Για παράδειγμα τις «ύποπτες» διαδρομές και εξαρτήσεις μεταξύ τραπεζών, τραπεζιτών και επιχειρηματικών συμφερόντων με τα δύο κόμματα εξουσίας. Τις σχέσεις της οικογένειας Παπανδρέου με τις off shore, που εμπλέκονται στα CDS, αλλά και τα κέρδη που έχουν βγει από αυτά, χωρίς η Ελλάδα να έχει χρεοκοπήσει. Την «παγίδα» που συστήθηκε στην Ελλάδα από την κυβέρνησή της αλλά και το πολιτικοοικονομικό και δημοσιογραφικό σύμπλεγμα των «προθύμων», που εγκλώβισαν τη χώρα στην Τρόικα, στην απώλεια της εθνικής ανεξαρτησίας και στα Μνημόνια της χρεοκοπίας, υπό τις οδηγίες του Βερολίνου και του Παρισιού. Τέλος είχαν μπροστά τους και την υπόθεση των υποβρυχίων που γέρνουν, που εκτός της εμπλοκής Τσοχατζόπουλου, έχουν πολύ μεγαλύτερο βάθος και αποτελούν στους εξοπλισμούς, μια ακόμη υπόθεση Siemens.

Οι επίορκοι

Πέραν των πολιτικών υποθέσεων, οι έρευνες των δύο εισαγγελέων θα έδειχναν ποιοι είναι και γιατί δεν πληρώνουν οι μεγάλοι οφειλέτες προς το Δημόσιο. Αυτοί όπως γίνεται κατανοητό δεν είναι εσείς και εγώ. Είναι πρόσωπα ιδιαίτερου κύρους και ευρωστίας που σχετίζονται με τις μεγάλες επιχειρήσεις και τους πόλους της διαπλοκής, διαφεύγουν των υποχρεώσεων τους με παρεμβάσεις-ρουσφέτια πολιτικών –υπουργών, οικονομικών ανώτατων παραγόντων του υπουργείου Οικονομικών, μεγάλων δικηγορικών γραφείων που κάνουν μπίζνες.

Οι εμπλεκόμενοι

Επίσης στο λαθρεμπόριο πετρελαίου, όπως πολύ καλά γνωρίζουν οι δημοσιογράφοι αλλά και οι διωκτικές αρχές, δεν εμπλέκονται πρόσωπα άγνωστα ή σκοτεινές μαφίες, αλλά πασίγνωστοι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στα πετρέλαια και τον εφοπλισμό. Είναι αυτούς που καλύπτει το ΣΔΟΕ μαζί με πολλούς άλλους και τον τελευταίο καιρό, περιέργως υπήρξαν καταγγελίες στον Τύπο κ

Keywords
Τυχαία Θέματα