Ας ανοίξουμε λίστα δοσιλόγων

Επειδή οι σπουδαιότεροι Έλληνες πολιτικοί, του μεσοπολέμου επί Γερμανικής κατοχής και κυβέρνησης του δοσίλογου Τσολάκογλου, όταν o τελευταίος μετά την εγκαθίδρυση της γερμανικής Διοίκησης, ανακήρυξε το πολίτευμα σε ΑβασίλευτοΔημοκρατία , είχαν αναγνωρίσει ενθουσιωδώς την κυβέρνηση ως «κυβέρνηση εθνικής ανάγκης», θα πρέπει να θυμίσουμε στους σημερινούς μιμητές πολιτικούς ότι οι σύγχρονες συνθήκες δεν είναι απαραίτητο να είναι τόσο καλές γι’ αυτούς.


Γιατί μπορεί μετά την προηγούμενη κατοχή από

τον τότε Άξονα ( Γερμανία-Ιταλία- Βουλγαρία) οι τότε προκάτοχοί τους να διέφυγαν εξαιτίας του εμφυλίουτης δίωξης τους από το αρμόδιο δικαστήριο των Δοσιλόγων , αλλά σήμερα δε δείχνει να υπάρχει κανένας κοινωνικός και πολιτικός διχασμός μεταξύ Δεξιών καιΑριστερών.

Αντίθετα ενώ η ευρεία μάζα των Ελλήνων δοκιμάζεται χάνοντας τη δουλειά, τα εισοδήματα και την περιουσία της, μια κάστα κλεπτοκρατών πολιτικών επιχειρηματιών τραπεζιτών εκδοτών, συνεπικουρούμενη από μια ελιτ-φούσκα ξενόδουλων και αποκτηνωμένων τεχνοκρατών ελληνικής και ξένης καταγωγής,συνεχίζει να πλουτίζει και να θέτει όρους αισχρής εκμετάλλευσης των πολλών απότους ελάχιστους εθνικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς εγκληματίες.

Στην προηγούμενη Γερμανική κατοχή, τη δεκαετία του 1940, οι τότε πολιτικοίστην πλειοψηφία τους , ειδικά οι μη βασιλόφρονες και οι μη κομμουνιστές ,συνιστούσαν προς όλους, όσους τους συζητούσαν για εθνικο απελευθερωτικό αγώνακαι αντίσταση στη ξένη κατοχή, «υπομονή και σύνεση».

Το ίδιο κάνουν και τώρα. Μπορεί οι εποχές να έχουν αλλάξει και ο πόλεμος ή η κατοχή να γίνεται με άλλουςόρους , με λιγότερους νεκρούς και περισσότερους φτωχούς και σκλάβους, αλλά τοδιακύβευμα είναι το ίδιο και χειρότερο για τους πολιτικούς.

Έχουν την απόλυτη ευθύνη για το ότι κατά τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης ηχώρα έφθασε εδώ. Έχουν όμως παράλληλα στην παρούσα φάση την ευκαιρία νααναλάβουν το βάρος της Ιστορίας , που οι ίδιοι επέλεξαν ζητώντας την ψήφο και τηνεκπροσώπηση του έθνους και του Λαού και να διώξουν την Τρόικα από την Ελλάδα,πριν η τελευταία πετύχει τους τελικούς της στόχους.

Να οδηγήσει δηλαδή τους Έλληνες στη χρεοκοπία, θέτοντας στη διάθεση των ξένων πιστωτών και της εγχώριαςδοσιλογικής κλεπτοκρατίας , τους πόρους, τις υποδομές, τα ορυκτά της Ελλαδας. Τη δημόσια και τις ιδιωτικές περιουσίες .

Οι Έλληνες πολιτικοί έχουν ελάχιστο χρόνο, μόλις λίγες εβδομάδες να τοποθετηθούνως πρόσωπα αλλά και ως κόμματα απέναντι στη δεύτερη δανειακή σύμβαση, πουεπικυρώνει την πρώτη που φέρει την υπογραφή του πιστοποιημένα δωσίλογουυπουργού Οικονομικών τότε Γ. Παπακωσταντίνου, υπουργού και της σημερινής κυβέρνησης, σε βάρος της Ελεύθερης και Αυτοδιοίκητης Ελλάδος . Μάλιστα μεσυνταγματικό κύρος η δεύτερη που στερείται η πρώτη .

Είναι πλέον εμφανές ότι η όλη συζήτηση περί των Μνημονίων , ως ενδεχόμενηςδιαδρομής διεξόδου προς την οικονομική και διεθνική ανάταξη της Ελλάδος έχεικαταλήξει και για τους πλέον αφελείς ή αγνωσ
Keywords
Αναζητήσεις
lista dosilogon
Τυχαία Θέματα