Ασφάλιση κατοικίας: Επιλέξτε τις έξυπνες λύσεις

Μπορεί η ασφάλιση κατοικίας να είναι υποχρεωτική για όσους έχουν πάρει στεγαστικό δάνειο, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν είναι ...υποχρεωτική η επιλογή της ασφαλιστικής εταιρείας που θα διαλέξουμε για να έχουμε ήσυχο το κεφάλι μας σε έκτακτες καταστάσεις.

Συνήθως, οι δανειολήπτες ασφαλίζουν το σπίτι τους στην ίδια τράπεζα από την οποία έχουν λάβει το στεγαστικό δάνειο.

Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχουν κάνει

λάθος. Πολλές τράπεζες προσφέρουν ελκυστικά «πακέτα» που συμφέρουν τους δανειολήπτες.

Όμως, αυτό που είναι λάθος είναι το γεγονός ότι δεν εξετάζουμε καν τις εναλλακτικές επιλογές που έχουμε στη διάθεση μας, ώστε να επιλέξουμε την πλέον συμφέρουσα.

Αρκετές φορές, οι δανειολήπτες δεν γνωρίζουν καν ότι μπορούν να ασφαλίσουν την κατοικία τους σε οποιαδήποτε εταιρία παρέχει ασφαλιστικά προϊόντα.

Αυτό που πρέπει να ξέρουμε είναι ότι σύμφωνα με την Εγκύκλιο 462 της Τράπεζας της Ελλάδος, κάθε τράπεζα οφείλει να κάνει δεκτό οποιοδήποτε ασφαλιστήριο συμβόλαιο κατοικίας που περιλαμβάνει τις καλύψεις που απαιτούνται από τη δανειακή σύμβαση.

Η υποχρεωτική ασφάλιση κατοικίας που προβλέπεται από τις δανειακές συμβάσεις συνήθως απαιτεί τις καλύψεις σεισμού και πυρκαγιάς. Συνεπώς, το νέο συμβόλαιο που θα προσκομίσετε θα πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον τις καλύψεις αυτές.

Εξετάζοντας, λοιπόν, τις εναλλακτικές επιλογές που υπάρχουν στην αγορά, μπορούμε να βρούμε λύσεις με τις οποίες θα γλιτώσουμε χρήματα και θα έχουμε πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.

Keywords
Τυχαία Θέματα