ΧΑ: Μικρές απώλειες παρά την επιλογή Παπαδήμου

Το χρηματιστήριο Αθηνών δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα ενδοσυνεδριακά κέρδη που κατέγραφε σε όλη την συνεδρίαση και έκλεισε με οριακή πτώση.

Θετικά λειτούργησε η επιλογή του Λουκά Παπαδήμου στη θέση του πρωθυπουργού της νέας κυβέρνησης συνεργασίας, όμως οι επενδυτές εξακολουθούν να ανησυχούν για τις δυσκολίες που θα προκύψουν στην εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου.

Ο γενικός δείκτης

έκλεισε απώλειες 0,64% στις 762,23 μονάδες. Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης είχε καταγράψει άνοδο έως 3%.

Οι τράπεζες υποχώρησαν 0,74%, ενώ είχαν σημειώσει άλμα έως και 10,4%.

"Η κυβέρνηση είναι μεταβατική, δεν περιμένουμε πάρα πολλές πρωτοβουλίες. Αναμένουμε πάνω από όλα την αποδοχή και την ψήφιση της δανειακής σύμβασης της 26ης Οκτωβρίου", σχολίασε ο Νίκος Χριστοδούλου, αναλυτής στην Merit Χρηματιστηριακή.

"Θα κληθεί να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα η νέα κυβέρνηση. Δεν ξέρουμε ακόμα τη διάρκειά της", συμπλήρωσε.

Η Προεδρία της Δημοκρατίας ανακοίνωσε νωρίτερα ότι ο Λουκάς Παπαδήμος αναλαμβάνει πρωθυπουργός στη νέα κυβέρνησης συνεργασίας ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ μετά την πρόταση του απερχόμενου πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά και του αρχηγού του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη.

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την επιλογή του, ο Παπαδήμος είπε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και ότι χρειάζεται ενότητα και συνεννόηση για να ξεπεραστεί η κρίση.

Η νέα κυβέρνηση, η πλήρης σύνθεση της οποία δεν έχει ακόμη γίνει αποφασιστεί, αναμένεται να ορκιστεί στις 14:00 η ώρα την Παρασκευή.

Keywords
Τυχαία Θέματα