Δ. Χριστόφιας: Η Τουρκία κρατάει «όμηρο» το Κυπριακό

13:27 8/4/2012 - Πηγή: NewsBomb

Με σκληρές εκφράσεις μίλησε σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ. Χριστόφιας, για τη στάση της Τουρκίας στο Κυπριακό.

Ο Κύπριος Πρόεδρος κατήγγειλε ότι η Τουρκία με την προκλητική της συμπεριφορά, κρατά «όμηρο το Κυπριακό και έχει οδηγήσει τις συνομιλίες σε στασιμότητα».

Σε ομιλία του, σε εκδήλωση προς τιμήν των συνδικαλιστών της Αριστεράς Αλί Καβάζογλου και Κώστα Μισιαούλη, τους οποίους δολοφόνησε η τουρκική τρομοκρατική οργάνωση ΤΜΤ στις 11 Απρίλη 1965, ο Κύπριος πρόεδρος δήλωσε ότι η τουρκική αλαζονεία

«έχει φθάσει στο αποκορύφωμα της» και έκανε αναφορά στις απειλές με αφορμή τις έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας για υδρογονάνθρακες και την ανάληψη της Ευρωπαϊκής Προεδρίας από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Παράλληλα κάλεσε τη διεθνή κοινότητα και ειδικά την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη να συμβάλουν στο συνετισμό της Τουρκίας και στην αλλαγή της στάσης του Ντερβίς Έρογλου.

Επίσης, εξέφρασε την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς μας για συνέχιση των συνομιλιών χωρίς τεχνητά χρονοδιαγράμματα, επιδιαιτησία, και διαμεσολάβηση. Κατέστησε επίσης σαφές ότι διεθνής διάσκεψη μπορεί να συγκληθεί μόνο ύστερα από επίλυση των εσωτερικών πτυχών του Κυπριακού.

Keywords
Τυχαία Θέματα