Δέκα υποψηφιότητες για την προεδρία της Γαλλίας

Το Συνταγματικό Δικαστήριο επικύρωσε σήμερα δέκα υποψηφιότητες για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, που θα λάβει χώρα στις 22 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρός του, Ζαν-Λουί Ντεμπρέ.


Ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ, η επικεφαλής της ακροδεξιάς Μαρί Λεπέν και ο κεντρώος Φρανσουά Μπαϊρού πληρούν τους όρους για να συμμετάσχουν στις εκλογές.

Το

δικαστήριο ενέκρινε ακόμη τις υποψηφιότητες του ευρωβουλευτή Ζαν-Λικ Μελενσόν (Μέτωπο Αριστεράς), της Έβα Ζολί (Οικολόγοι), του Νικολά Ντιπόν-Ενιάν (Εθνικιστική δεξιά), των τροτσκιστών Ναταλί Αρτό (Εργατικός Αγώνας) και Φιλίπ Πουτού (Νέο Αντικαπιταλιστικό Κόμμα) και του ανεξάρτητου Ζακ Σεμινάντ.

Απών θα είναι ο πρώην πρωθυπουργός Ντομινίκ ντε Βιλπέν που είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τις 500 υπογραφές που απαιτούνταν για να θέσει υποψηφιότητα.

Η προεκλογική εκστρατεία ξεκινά αύριο Τρίτη και οι υποψήφιοι δικαιούνται ίσο χρόνο στα μέσα ενημέρωσης για να παρουσιάσουν τις θέσεις τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα