Δημοσιογράφοι λαμόγια

Είμαι από τους τυχερούς του επαγγέλματος γιατί πρόλαβα να γνωρίσω και να έχω δασκάλους μου στη δημοσιογραφία ένα Δημήτρη Ψαθά, ένα Γιάννη Καψή, ένα Λέοντα Καραπαναγιώτη και άλλους κορυφαίους.

Τώρα το τι νιώθω όταν βλέπω διάφορους αγράμματους να «παίζουν» τους δημοσιογράφους, άσχετους που δεν διαβάζουν ούτε εφημερίδα, με πηγή ειδήσεων συνήθως το διαδίκτυο ή με ένα «μαρκούτσι» στο χέρι να κυνηγάνε πανικόβλητους πολιτικούς και πολίτες (όπως έλεγε ο μακαρίτης Κακαουνάκης), καλύτερα είναι να μην το γράψω. Κάτι σαν αηδία και σιχασιά.

Όμως πέρα από τους αγράμματους και άσχετους με τα γεγονότα

δημοσιογράφους, υπάρχει και η άλλη κατηγορία του δημοσιογράφου-λαμόγιου.

Του «οικονομισάριου» όπως έλεγε παλιός συνάδελφος, αυτού που βάζει τα χέρια του στα σκατά (και να με συμπαθάτε)όπου τα βρει για να τα «κονομήσει».

Κάθε τόσο ακούω για λίστες δημοσιογράφων που τα παίρνουν κανονικά από μυστικά κονδύλια του κράτους, αλλά λίστες δεν βλέπω. Για δημοσιογράφους που τα παίρνουν κάτω από το τραπέζι από επιχειρηματίες, πολιτικούς και εταιριάρχες, αλλά ονόματα δεν έχουν βγει ποτέ στη δημοσιότητα.

Κυρίως γιατί το σωματείο μας, η ΕΣΗΕΑ, σηκώνει τα χέρια ψηλά και δεν πιέζει κανένα για να μην παίρνει η λάσπη όλους τους δημοσιογράφους. Ακόμη και τα παιδιά αυτά, που ξημεροβραδιάζονται για ένα κομμάτι ψωμί σε εφημερίδες, σταθμούς και ηλεκτρονικά μέσα.

Τώρα, ο Άκης Τσοχατζόπουλος απειλεί λέει να αποκαλύψει το όνομα μεγαλοδημοσιογράφου που είχε στήσει... εταιρία προμηθειών οπλικών συστημάτων για τις ένοπλες δυνάμεις, επί παντοδυναμίας Άκη στο υπουργείου Άμυνας, ο οποίος μάλιστα είχε ευεργετηθεί από τον φυλακισμένο Τσοχατζόπουλο, όπως λέει ο Άκης από τη φυλακή και ο οποίος δημοσιογράφος βγαίνει τώρα στα τηλεοπτικά πάνελ και ... κατηγορεί τον Τσοχατζόπουλο.

Αναρωτιέμαι τι διάολο περιμένουν ΕΣΗΕΑ, υπουργείο Τύπου, ΣΔΟΕ, εισαγγελία του Αρείου Πάγου και δεν κινούνται να βγουν στη δημοσιότητα όλα αυτά τα δημοσιογραφικά-λαμόγια για να ξεβρωμίσει το επάγγελμά μας.

Αδυναμία, αδιαφορία ή σιωπή συνενόχων;

Keywords
Τυχαία Θέματα