Μαλάς: Στην διακυβέρνηση μας η ναυτιλία θα έχει προτεραιότητα

14:03 26/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς διαβεβαίωσε τον Γενικό Διευθυντή του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου Θωμά Καζάκο ότι «στην δική μας διακυβέρνηση, η εμπορική ναυτιλία θα έχει πρώτιστη προτεραιότητα και θα την στηρίξουμε με οποιεσδήποτε αποφάσεις χρειαστούν ώστε να υλοποιηθούν οι άμεσοι στόχοι που έχουν τεθεί από το Επιμελητήριο».

Οι κ.κ. Μαλάς και Καζάκος χαρακτήρισαν την συνάντηση που είχαν σήμερα ως πολύ παραγωγική. Όπως ανέφεραν έγινε ενημέρωση για τις επιδιώξεις του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου και για τις προτεραιότητες

όσον αφορά τα άμεσα μέτρα, τα οποία πρέπει να ληφθούν για να συνεχίσει η Κύπρος να είναι μια παγκόσμια υπερδύναμη στην ναυτιλία.

Ο κ. Μαλάς ανέφερε ότι η χώρα μας εισπράττει περίπου 4-5% του ΑΕΠ ειδικά από αυτή την οικονομική δραστηριότητα, γι αυτό μέσα στα πλαίσια μιας εξωστρεφούς οικονομικής πολιτικής και οικονομικής διπλωματίας, την οποία θα πρέπει να εφαρμόσουμε πρέπει πραγματικά να δώσουμε πρώτιστη προτεραιότητα στην Κυπριακή ναυτιλία έτσι ώστε να αναβαθμιστεί και να επεκταθεί.

Σημείωσε πως αν χρειαστεί να παρθούν πολιτικές αποφάσεις προς αυτή την κατεύθυνση που να διευκολύνουν αυτή την ανάπτυξη, σίγουρα θα πρέπει να τις πάρουμε. Είναι πολύ γνωστό, συνέχισε ο κ. Μαλάς, ότι η Λεμεσός είναι διεθνές κέντρο ναυτιλιακής εμπορίας, που είναι το πρώτο στην Ευρώπη και το δεύτερο διεθνώς. «Αντιλαμβάνεστε εφόσον έχουμε καταφέρει να αναδείξουμε την χώρα μας σε μια πραγματική οικονομική δύναμη σε αυτόν τον τομέα, πρέπει να κτίσουμε πολύ γρήγορα έτσι ώστε να βοηθηθούμε και να ανακάμψουμε οικονομικά», πρόσθεσε.

Υπάρχουν 4.500 εργασίας και σε μια μικρή χώρα όπως η Κύπρος, αυτά σημαίνουν πάρα πολλά, συμπλήρωσε ο κ. Μαλάς.

Ο κ. Καζάκος είπε ότι η συνάντηση με τον κ. Μαλά έγινε στο πλαίσιο των επαφών που έχει το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο με την πολιτική ηγεσία και τους υποψήφιους για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ανέφερε ότι η ναυτιλιακή βιομηχανία είναι από τους πιο βασικούς και διαχρονικούς οικονομικούς αιμοδότες της οικονομίας.

Σήμερα, σημείωσε παρουσιάσαμε στον κ. Μαλά τις βασικές θέσεις και προτεραιότητες για τα επόμενα 1-2 χρόνια, Ο κ. Μαλάς, συνέχισε, έχει δώσει μια θετική πρώτη ανταπόκριση σε αυτά και ευελπιστούμε για συνέχιση αυτής της αλληλοενημέρωσης στο εγγύς μέλλον.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας ως μέλος του Επιτελείου του κ. Μαλά.

Keywords
Τυχαία Θέματα