Διπλό έγκλημα στα πρωτοσέλιδα των Τουρκοκυπριακών ΜΜΕ

Το διπλό έγκλημα, η δολοφονία της συζύγου του και η αυτοκτονία του ίδιου του δράστη, που έγινε χθες στο Κιόνελι στην κατεχόμενη Λευκωσία συγκλόνισε την τ/κ κοινότητα και είναι το κύριο θέμα στις τέσσερις από τις πέντε τ/κ εφημερίδες.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) αναφέρεται στο διπλό έγκλημα και με τίτλο «Μέρα φρίκης» γράφει ότι το ζευγάρι Σιεβκέτογλου ήταν στα πρόθυρα διαζυγίου και ο Αχμέτ μια βδομάδα πριν, είχε απειλήσει την σύζυγό του Ασκίν ότι αν δεν τα βρουν έχει δύο σφαίρες, μια γι’ αυτήν και μια για τον ίδιο. Αλλού γράφει ότι και η

τελευταία απόφαση του «ανωτάτου δικαστηρίου» έδειξε δεύτερο γύρο στην υπόθεση του ΚΕΕ. Αλλού γράφει ότι η κίνηση νεολαίας της ΤΜΤ ξεσηκώνεται και δεν δέχεται νέα μέλη.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση) με τίτλο «Πρώτα απειλή μετά έγκλημα» αναφέρεται και αυτή στη δολοφονία και την αυτοκτονία που συγκλόνισε χθες την τ/κ κοινότητα και γράφει ότι το ζευγάρι ήταν σε διάσταση και το έγκλημα διεπράχθη στο σπίτι που έμεινε η Ασκίν Σιεβκέτογλου το τελευταίο διάστημα. Γράφει επίσης ότι ο Αχμέτ Σιεβκέτογλου ήταν γνωστός ως νευρικός και καβγατζής. Αλλού γράφει ότι υπάρχει δεύτερος γύρος για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΚΕΕ αλλά όχι ημερομηνία και αναφέρεται στη χθεσινή απόφαση του «ανωτάτου».

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Μάστρε είναι σωστό αυτό;» αναφέρει ότι αυτό είπε ο γιος του ζεύγους Γκιουνέρ, 21 ετών στον πατέρα του Αχμέτ Σιεβκέτογλου μετά που σκότωσε τη μητέρα του και αυτοκτόνησε ο ίδιος. Το ζεύγος είχε τρία παιδιά με το μεγαλύτερο τον Γκιουνέρ. Αλλού αναφέρεται επίσης στην απόφαση του «ανωτάτου» για το ΚΕΕ και με τίτλο «Να τελειώνει πια» και γράφει ότι ο Κιουτσιούκ είπε πως η «χώρα» σώθηκε από το χάος ενώ ο Κασίφ δήλωσε έτοιμος για τον δεύτερο γύρο. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε αυτοκινητιστικό ατύχημα όπου τραυματίστηκαν δύο νέοι, ο ένας σοβαρά.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Παραφροσύνη» αναφέρεται στο διπλό έγκλημα και γράφει ότι και στο παρελθόν ο Αχμέτ Σιεβκέτογλου είχε πυροβολήσει εναντίον του πεθερού του το 2009, επιτέθηκε στη σύζυγό του την ίδια μέρα και γι αυτό είχε διατελέσει και στη φυλακή. Αλλού γράφει ότι το ΡΤΚ βρέθηκε στην Άγκυρα για επαφές. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Ιρσέν Κιουτσιούκ μετά την απόφαση του «ανωτάτου» μίλησε υποθετικά για το αν θα πάει το κόμμα σε νέες εκλογές θα πρέπει να γίνει νέα εκλογική επιτροπή.

ΠΗΓΗ icyprus

Keywords
Τυχαία Θέματα