Έχασε την ευκαιρία ο Παναθηναϊκός

Δεν τα κατάφερε ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο αγώνα του με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, γνωρίζοντας την ήττα στο ΟΑΚΑ με 94-92 στην παράταση.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης είχαν την ευκαιρία να ξεφύγουν με 2-0 στην προημιτελική σειρά της Ευρωλίγκας, παίρνοντας σαφές προβάδισμα για την πρόκρισή τους στο Φάιναλ Φορ τηςΚωνσταντινούπολης, ωστόσο την άφησαν να πάει χαμένη. Πλέον,

θα πάνε στο «ΝΟΚΙΑ Αρίνα» για να βγάλουν το «διπλό», παίρνοντας ξανά κεφάλι για την πρόκριση.

Ισορροπημένο ήταν το ξεκίνημα του αγώνα (7-6), με τον Ντέιβιντ Μπλατ από τη μία πλευρά να έχει δώσει εντολή να περάσει η μπάλα στη ρακέτα και από την άλλη τους πρωταθλητές Ευρώπης να στηρίζουν το παιχνίδι τους στην περιφέρεια. Κυρίαρχη μορφή στα πρώτα λεπτά του αγώνα για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο οποίος με έξι πόντους, χάρη σε δύο εύστοχα τρίποντα, έδωσε προβάδισμα πέντε πόντων (11-6) στην ομάδα του.

Πολύ γρήγορα, μετά το πέρας του πρώτου πεντάλεπτου, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς άλλαξε τους δύο ψηλούς του (είχε ξεκινήσει με τους Σμιθ και Μάριτς), ρίχνοντας στον αγώνα τους Τσαρτσαρή καιΜπατίστ. Οι Ισραηλινοί, όμως, δεν αιφνιδιάστηκαν και με αιχμή του δόρατος στο σκοράρισμα τουςΜπλου και Σμιθ κατάφεραν να ισοφαρίσουν (13-13), στο 7'. Ο Μάικ Μπατίστ, με τέσσερις πόντους, έπιασε αμέσως δουλειά στην αντίπαλη ρακέτα, όμως ο Λάνγκφορντ είχε τις απαντήσεις για λογαριασμό των Ισραηλινών (18-18). Δύο τρίποντα του Κώστα Τσαρτσαρή έφεραν τονΠαναθηναϊκό στο +4 (24-20), σκορ με το οποίο γράφτηκε το φινάλε της πρώτης περιόδου.

Με επιμέρους σερί 5-2 και με διάθεση να ανοίξει το ρυθμό του αγώνα μπήκε στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός, που προηγήθηκε με 29-22. Οι πρωταθλητές Ευρώπης συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο και με τους Γιασικεβίτσιους και Λόγκαν να δίνουν βοήθειες στην περιφέρεια προηγήθηκαν με 31-26 στο 14ο λεπτό. Το δίδυμο των Λάνγκφορντ και Σχορτσιανίτη βοήθησε το συγκρότημα τουΝτέιβιντ Μπλατ να τρέξει σερί 6-0 και να μειώσει σε 31-30, όμως ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιουςήταν ασταμάτητος και φθάνοντας τους πέντε πόντους διατήρησε το προβάδισμα για λογαριασμό των γηπεδούχων (36-34), στο 17'.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς γύρισε την άμυνα του Παναθηναϊκού σε ζώνη με προσαρμογές, αλλά με σουτ τριών πόντων ο Οχαγιόν έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους (38-39), ένα λεπτό μετά. Η άμυνα ζώνης της Μακάμπι δυσκόλεψε προς στιγμήν τους πρωταθλητές Ευρώπης (38-41) αλλά πολύ γρήγορα με σουτ τριών πόντων του Κώστα Καϊμακόγλου οι «πράσινοι» ανέκτησαν το προβάδισμα και προηγήθηκαν με 43-41 στο τέλος του ημιχρόνου.

Διαβάστε περισσότερα στο Onsports.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα