Ελληνική Ομάδα Δράσης προτείνει ο Γ. Στουρνάρας

Τη συγκρότηση Ελληνικής Ομάδας Δράσης, ως έναν εθνικό μηχανισμό για την παρακολούθηση ενός 10ετούς προγράμματος της ελληνικής οικονομίας πρότεινε ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, Γιάννης Στουρνάρας.

Μιλώντας σε κοινή εκδήλωση του ΙΟΒΕ με το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, στη Θεσσαλονίκη,

ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα εθνικό σχέδιο «Ελλάδα 2020», που θα περιλαμβάνει τόσο τα δεδομένα του νέου μνημονίου, όσο και μέτρα για την ταχύτερη έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, η Ελληνική Ομάδα Δράσης θα μπορούσε να αποτελείται από εμπειρογνώμονες φορέων, όπως το ΙΟΒΕ, το ΚΕΠΕ, το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, η Τράπεζα της Ελλάδας, το Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, η ακαδημαϊκή κοινότητα, το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, και γενικά, ανεξάρτητους φορείς.

Η συγκεκριμένη ομάδα, ανέφερε, θα μπορούσε να λειτουργεί ως μηχανισμός ειδοποίησης για τυχόν δημοσιονομικές αποκλίσεις, ενώ θα έστελνε το μήνυμα ότι οι ελληνικές αρχές έχουν τη βούληση για προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

«Πληρώνουμε τις δικές μας καθυστερήσεις»

Όπως επισήμανε ο κ. Στουρνάρας, η συνεχής μείωση των εισοδημάτων είναι το κόστος που πληρώνουμε λόγω των δικών μας καθυστερήσεων, που φέρουν «ελληνική υπογραφή» και οφείλονται στο γεγονός ότι το πολιτικό σύστημα, μέχρι χθες, ήταν κατώτερο των περιστάσεων.

Στα πλαίσια αυτά, εξαπέλυσε επίθεση κατά των ανεύθυνων δυνάμεων «του λαϊκισμού που παίζουν με τις τύχες της χώρας, καθώς και η νοοτροπία της ήσσονος προσπάθειας θα πρέπει να απομονωθούν και να στιγματιστούν».

Keywords
Τυχαία Θέματα